Ακολουθώντας τα χνάρια του Κριστιάνο: Το να ξεπεράσει Ανρί και Ζιρού είναι θέμα χρόνου για τον Εμπαπέ!

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Ακολουθώντας τα χνάρια του Κριστιάνο: Το να ξεπεράσει Ανρί και Ζιρού είναι θέμα χρόνου για τον Εμπαπέ!

Κώστας Τόπας 12:33 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 14.08.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Χατ-τρικ σε γκολ κι ασίστ κόντρα στο Γιβραλτάρ με την εθνική Γαλλίας, 15 γκολ με την Παρί Σεν Ζερμέν σε ισάριθμα ματς. Ο 24χρονος αστέρας ακολουθεί τα χνάρια του Κριστιάνο Ρονάλντο και στόχος του δεν είναι άλλος πέρα από το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών!

Συντριπτική νίκη πέτυχε η εθνική Γαλλίας επί της αντίστοιχης του Γιβραλτάρ, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024. Το τρίποντο για τους «τρικολόρ» ήρθε με 14 γκολ υπό το φως της ξεκάθαρης λάμψης του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.

Έξι συνεισφορές σε έναν αγώνα

Ο 24χρονος επιθετικός σημείωσε τρία γκολ, ένα εκ των οποίων το ένα από πέναλτι, και βοήθησε επίσης με ασίστ σε τρία γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο και ενός στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γάλλος αστέρας συνέβαλε έξι γκολ για την εθνική του ομάδα. Ενας αριθμός... τρομακτικός, καθώς το να σκοράρει τρία γκολ και να δίνει ισάριθμες ασίστ στον ίδιο αγώνα είναι κάτι σπάνιο στο ποδόσφαιρο.

Χατ-τρικ σε γκολ κι ασίστ

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ65
ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ19
ΣΟΥΤ7
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ6
ΓΚΟΛ3
ΑΣΙΣΤ3
xGOALS1.55

Ακολουθώντας τα βήματα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Είναι απαραίτητο για τον Κιλιάν Εμπαπέ να γνωρίζει καλά ότι εμφανίσεις του όπως αυτές κόντρα σε Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε Alfaro και άλλες ομάδες χαμηλότερης βαθμολογίας είναι ο κύριος λόγος για τη συγκέντρωση πολλών τερμάτων. Είναι αλήθεια ότι ο Γάλλος επιθετικός των Παριζιάνων έβαλε τρία γκολ το βράδυ του Σαββάτου (18/11), αλλά θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμη χατ-τρικ, ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλος έπαιζε πάνω από 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Τέτοιοι αγώνες έδωσαν στον Κριστιάνο Ρονάλντο μια μοναδική θέση ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ του ποδοσφαίρου, κάτι που πρέπει να αναζητήσει ο Εμπαπέ στο μέλλον. 

Θέμα χρόνου να ξεπεράσει Ανρί και Ζιρού

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έφτασε τα 47 τέρματα με το εθνόσημο στο στήθος ξεπερνώντας τον Αντουάν Γκριεζμάν στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών της Γαλλίας. Τώρα είναι η σειρά να ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί. Ο παλαίμαχος θρύλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 51 γκολ και σύντομα τη θέση του θα πάρει ο Εμπαπέ. Ωστόσο, φαίνεται πως κάποιος στην κορυφή δεν θα παραιτηθεί εύκολα. Ο λόγος για τον Ολιβιέ Ζιρού ο οποίος σκόραρε κι αυτός δύο τέρματα κόντρα στο Γιβραλτάρ κι έφτασε τα 58 τέρματα με την εθνική του ομάδα. Βέβαια, ο Γάλλος επιθετικός της Μίλαν διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του και είναι θέμα χρόνου να αποσυρθεί από τους «τρικολόρ». Ενδεχομένως να το κάνει μετά το Euro του 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Επόμενος στόχος τα... 400

Σ' ένα παιχνίδι που γράφτηκε ιστορία ο Κιλιάν Εμπαπέ σημείωσε χατ-τρικ, και σκοράροντας στο 30', 74' και 82' έφτασε τα 300 γκολ στην καριέρα του. Ο αστέρας έφτασε σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα στην καριέρα του, πριν κλείσει τα 25 του, φτάνοντας σε αυτό το ορόσημο νωρίτερα από ότι το έκαναν Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ. Ο Εμπαπέ το έκανε, μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ κρεμώντας τον γκολκίπερ του Γιβραλτάρ σχεδόν από το κέντρο. Σύντομα, λοιπόν, ο 24χρονος επιθετικός θέλει να φτάσει τα 400 και γιατί όχι τα 600, όπως τόνισε, γκολ στην καριέρα του.

«Είναι απλώς μέρος της δουλειάς. Υπάρχουν μερικοί παίκτες που σκόραραν 800 ή 850 γκολ στην καριέρα τους. Τα 300 είναι απλά αστεία. Πρέπει να συνεχίσω και να βελτιώνομαι τόσο για την ομάδα όσο και για την εθνική ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα με το Γιβραλτάρ.

🔴Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!