Αυτός είναι ο λόγος που ο Εμπαπέ ξέρει να μιλάει άπταιστα ισπανικά

Αυτός είναι ο λόγος που ο Εμπαπέ ξέρει να μιλάει άπταιστα ισπανικά

Sportal newsroom 18:47 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 16.07.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ άφησε άπαντες άφωνους κατά την παρουσίαση του με τα τέλεια ισπανικά του. Από που κι ως που ο Γάλλος σούπερ σταρ ξέρει τη γλώσσα;

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Γάλλος σταρ είδε μετά από χρόνια το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, αφού πολλές φορές έχει δηλώσει ότι είναι οπαδός της «Βασίλισσας». Ο 25χρονος λοιπόν υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Μαδρίτης, το οποίο έχει διάρκεια μέχρι το 2029, με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν περίπου τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Μπροστά σε πάνω από 80.000 οπαδούς της Ρεάλ ο Εμπαπέ παρουσιάστηκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για πρώτη φορά στο κοινό της ομάδας. Σε κάποιο σημείο η ομάδα των 15 Champions League, αποφάσισε να δείξει μερικές στιγμές του Γάλλου όταν είχε βρεθεί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, ενώ ο 25χρονος επιθετικός παραχώρησε και την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως Μαδριλένος.

Και σε αυτό το σημείο ήταν που άφησε άπαντες άφωνους, καθώς οι δηλώσεις που παραχώρησε ήταν σε άπταιστα ισπανικά. Δεν μίλησε ούτε στα γαλλικά, που είναι η μητρική του γλώσσα, ούτε στα αγγλικά. Αποφάσισε να μιλήσει στα ισπανικά και αυτό ήταν κάτι που εξέπληξε αρκετούς και δημιούργησε ένα ερώτημα: Από που κι ως που ο Εμπαπέ ξέρει να μιλάει ισπανικά και μάλιστα τόσο καλά;

Φυσικά υπάρχει απάντηση και είναι απλή. Ο Εμπαπέ όταν ήταν παιδί είχε τις πρώτες του επαφές με την ισπανική γλώσσα στο σχολείο, ενώ αργότερα, όταν άρχισε να βλέπει τον Κριστιάνο Ρονάλντο (του οποίου πάντα ήταν θαυμαστής) να μεγαλουργεί με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, θέλησε να μάθει τη γλώσσα και μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα.

«Τα ισπανικά μου είναι πολύ καλά γιατί πάντα ήθελα να γίνω σπουδαίος ποδοσφαιριστής και σημαντικό δημόσιο πρόσωπο. Τώρα δεν μπορείς να θέλεις να είσαι διεθνής σταρ και να μιλάς μόνο γαλλικά, δεν έχει νόημα. Αν φτάσεις στην Ισπανία και ξέρεις να μιλάς, όλα θα πάνε καλύτερα», είχε πει ο ίδιος ο Εμπαπέ όταν είχε ερωτηθεί για το εν λόγω θέμα και μάλλον έχει δίκιο, καθώς αυτή η γνώση αναμένεται να κάνει την ενσωμάτωσή του στα αποδυτήρια της «Βασίλισσας» πιο εύκολη.