Γιατί ο Εμπαπέ παίζει με μάσκα και μέχρι πότε πρέπει να τη φοράει;

Γιατί ο Εμπαπέ παίζει με μάσκα και μέχρι πότε πρέπει να τη φοράει;

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:05 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:28 - 06.07.2024

Μπελά δεν είχε και μπελά απέκτησε ο Κιλιάν Εμπαπέ, που αναγκάζεται να φοράει τη μάσκα όταν αγωνίζεται στο Euro. Ποιος ο λόγος που τη φοράει όμως και μέχρι πότε θα έχει αυτό το... βάρος;

Μία από τις πιο viral εικόνες του Euro 2024 είναι αυτή του Κιλιάν Εμπαπέ με την προστατευτική μάσκα. Από την πρώτη στιγμή που τη φόρεσε έγινε χαμός στα social media, με το παρατσούκλι «χελωνονιντζάκι» να παίζει ακόμα περισσότερο σε σχέση με πριν και αυτό γιατί αν ήδη έμοιαζε με τους χαρακτήρες του γνωστού κινουμένου σχεδίου, πλέον είναι... ολόιδιος.

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Τι λένε στην ΟΥΕΦΑ για το χέρι του Κουκουρέγια και τι συμβαίνει με τη μάσκα του Εμπαπέ!
SPORTAL ORIGINALS

00:43 - 06.07.2024

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Τι λένε στην ΟΥΕΦΑ για το χέρι του Κουκουρέγια και τι συμβαίνει με τη μάσκα του Εμπαπέ!

Όλοι Euro για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις της Παρασκευής! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Ντίσελντορφ και Αμβούργο. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Πέρα από το κωμικό του πράγματος, η αλήθεια να λέγεται. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αγωνίζεσαι με αυτή τη μάσκα, ειδικά σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως είναι αυτό της τελικής φάσης του Euro. Μάλιστα, υπάρχει πρόβλημα και όσον αφορά το κομμάτι της όρασης, με αποτέλεσμα να επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του 25χρονου επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο λόγος που φοράει τη μάσκα

Στο 84ο λεπτό του πρώτου αγώνα της Γαλλίας σε αυτό το Euro κόντρα στην Αυστρία, ο Κιλιάν Εμπαπέ δέχτηκε ένα δυνατό χτύπημα στην εναέρια μονομαχία με τον Ντάνσο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σπάσιμο της μύτης του ο Γάλλου σούπερ σταρ και ένα μικρό κόψιμο στο χείλος του.

Επομένως, για να διατηρείται προστατευμένη η μύτη κατά τη διάρκεια του χρόνου αποθεραπείας, ο Εμπαπέ πρέπει να φοράει προστατευτική μάσκα. ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος καθυστέρησης της περιόδου αποκατάστασης ή επιδείνωσης της κατάστασης. Έτσι, αυτές τις μέρες τη φοράει τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις.

Μέχρι πότε θα φοράει τη μάσκα;

Υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, όμως πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν ολοκληρωθεί η πορεία της Γαλλίας στο Euro, ο Εμπαπέ θα πρέπει να χειρουργηθεί. Αν το έκανε τώρα, θα έχανε το Euro και αυτό είναι κάτι που δεν ήθελε καθόλου ούτε ο ίδιος ούτε ο Ντιντιέ Ντεσάν. Θα έχει επίσης χρόνο να αναρρώσει στις διακοπές και όταν αυτές τελειώσουν, θα ξεκινήσει η προετοιμασία με τη Ρεάλ Μαδρίτης .

Έτσι λοιπόν, θα φοράει την προστατευτική μάσκα σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια του Euro 2024, διότι δεν μπορεί να παίξει χωρίς τη μάσκα χωρίς να έχει υποβληθεί σε επέμβαση. Μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση, θα πρέπει να περιμένει περίπου τέσσερις ή πέντε εβδομάδες μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Το πρώτο ματς προετοιμασίας για τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι την 1η Αυγούστου με τη Μίλαν, οπότε είναι πολύ πιθανό να μη φοράει τη μάσκα στην πρώτη του αναμέτρηση με τη φανέλα της «Βασίλισσας».