Η μεταγραφή του Εμπαπέ στη Ρεάλ δημιούργησε οικονομική... τρύπα στη Γαλλία

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Η μεταγραφή του Εμπαπέ στη Ρεάλ δημιούργησε οικονομική... τρύπα στη Γαλλία

Παύλος Κουστέρης 16:50 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 15.06.2024

Δεν είναι μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα μετά την αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ, Αλλά ολόκληρη η Γαλλία...

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τη Δευτέρα (3/6) τον Κιλιάν Εμπαπέ με συμβόλαιο πέντε χρόνων. Η αποχώρηση του αρχηγού της εθνικής Γαλλίας, δημιουργεί κενό στον παριζιάνικο σύλλογο, αλλά προκαλεί και σημαντικές οικονομικές απώλειες στο γαλλικό κράτος.

Αυτό γιατί είχε επωφεληθεί σε φόρους, από τον υπέρογκο μισθό 72 εκατομμυρίων ευρώ (μεικτά), όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση η ισπανική εφημερίδα «Αs», συν άλλα μπόνους που έφεραν το συνολικό ποσό στα 200 εκατομμύρια ευρώ (μεικτά) ανά σεζόν.

Είχε όντως Έλληνα θείο ο Εμπαπέ; - Τι αναφέρουν στη Γαλλία για τη σχέση του Γάλλου αστέρα με την Ελλάδα
LA LIGA

12:36 - 06.06.2024

Είχε όντως Έλληνα θείο ο Εμπαπέ; - Τι αναφέρουν στη Γαλλία για τη σχέση του Γάλλου αστέρα με την Ελλάδα

Ηταν ο θείος του Κιλιάν Εμπαπέ Έλληνας; Στη Γαλλία υποστηρίζουν πως ο Γάλλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε με την εθνική του ομάδα στο φιλικό με το Λουξεμβούργο σε συγγενικό του πρόσωπο που είχε ελληνικές ρίζες.

Σύμφωνα με το κανάλι BMTV, ο Κιλιάν Εμπαπέ... προσέφερε 261 εκατομμύρια ευρώ στο γαλλικό κράτος στα επτά χρόνια που ήταν στην Παρί Σεν Ζερμέν, από το 2017 έως το 2024, ποσό ασύγκριτο με οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή στη Γαλλία.

Το γαλλικό κράτος επωφελήθηκε επίσης από τους μισθούς των Μέσι και Νεϊμάρ, με τους οποίους κέρδισε περίπου περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σίγουρα η αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ για τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός από το οικονομικό, αφήνει τεράστιο κενό στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Γι αυτό άλλωστε υπήρξαν επανειλημμένες περιπτώσεις που ο Εμάνουελ Μακρόν, όπως το 2022, προσπάθησε να τον πείσει να αλλάξει γνώμη.

Ο Γάλλος Πρόεδρος φοβάται ότι η αποχώρησή του θα προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κρίση στη Ligue 1, ήδη εκδηλωμένη στα τηλεοπτικά δικαιώματα, για την οποία δεν υπάρχει ακόμη αγοραστής για την περίοδο 2024-2029.