Κίμιχ εναντίον όλων: «Το να παίζεις περισσότερα ματς είναι συναρπαστικό, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα τραυματισμοί»

Ο Τζόσουα Κίμιχ με την Μπάγερν - Φωτ. IMAGO

Κίμιχ εναντίον όλων: «Το να παίζεις περισσότερα ματς είναι συναρπαστικό, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα τραυματισμοί»

Κώστας Τόπας 15:02 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 09.10.2024

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Τζόσουα Κίμιχ κινείται σε μία τελείως αντίθετη γραμμή, σχετικά με την αύξηση του αριθμού των αγώνων που ήδη έχουν παραπονεθεί πολλοί ποδοσφαιριστές και προπονητές τους τελευταίους μήνες και τόνισε πως είναι υπέρ αυτής της λογικής.

Ενώ πολλοί ποδοσφαιριστές και προπονητές δεν σταματούν να εκφράζουν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη υπερφόρτωση των αγώνων, ο Τζόσουα Κίμιχ, αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, έχει μια πολύ διαφορετική άποψη.

Κάποιοι παίκτες, όπως ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι Ρόδρι πριν υποστεί ρήξη χιαστού, απείλησαν ακόμη και με απεργία αν ο αριθμός των αγώνων συνέχιζε να αυξάνεται, αλλά ο Κίμιχ δεν δίστασε να τον αντικρούσει και να είναι υπέρ των πολλών αναμετρήσεων μέσα σε μία χρονιά.

Καζάνι που «βράζει»: Οι σούπερ – σταρς του ποδοσφαίρου σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης: «Δεν έχουμε άλλη λύση! Απεργία!»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:36 - 19.09.2024

Καζάνι που «βράζει»: Οι σούπερ – σταρς του ποδοσφαίρου σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης: «Δεν έχουμε άλλη λύση! Απεργία!»

Έτοιμο να ζήσει ιστορικές στιγμές είναι το ποδόσφαιρο, καθώς το βαρύ πρόγραμμα έχει φέρει τους ποδοσφαιριστές πολύ κοντά στο να προχωρήσουν σε απεργία.

Κατά τη γνώμη του 29χονου μέσου της Μπάγερν Μονάχου, το να παίζει κάποιος παίκτη περισσότερο είναι συναρπαστικό και δεν πιστεύει ότι η μείωση του αριθμού των αγώνων είναι η λύση για την αποφυγή τραυματισμών.

«Ίσως η άποψή μου δεν είναι δημοφιλής, αλλά είμαι από αυτούς που θέλουν πάντα να παίζουν, που απολαμβάνουν πολλά παιχνίδια. Ανυπομονώ επίσης να παίξω αυτούς τους αγώνες του Nations League», δήλωσε ο Κίμιχ κατά τη συγκέντρωση της «Μάνσαφτ» ενόψει των αναμετρήσεων στο Nations League.

Για τον μέσο της Μπάγερν Μονάχου, το να είναι στο γήπεδο είναι αυτό που απολαμβάνει περισσότερο και πρόσθεσε ότι προτιμά «μια αγγλική εβδομάδα» (με πολλά ματς) από μια κανονική εβδομάδα, αφού είναι πιο διασκεδαστικό για αυτόν να αγωνίζεται συνεχώς.

Παρά τον ενθουσιασμό του για πολλούς αγώνες, ο Κίμιχ αναγνώρισε ότι η σωματική επιβάρυνση μπορεί να έχει συνέπειες: «Οι μυϊκοί τραυματισμοί σχετίζονται σίγουρα με τις υψηλές απαιτήσεις», σχολίασε. Ωστόσο, επεσήμανε επίσης ότι δεν μπορούν να αποδοθούν όλοι οι τραυματισμοί στον υπερβολικό όγκο των αγώνων, καθώς είναι συχνά αποτέλεσμα «ατυχημάτων» και πρόσθεσε: «Οι ομάδες γίνονται και λίγο μεγαλύτερες. Μπορούν να γίνουν περισσότερες αλλαγές. «Δεν ξέρω αν τραυματίζεσαι λιγότερο αν έχεις λιγότερα παιχνίδια».

Η οπτική του Κίμιχ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή της πλειονότητας των συναδέλφων του, που βλέπουν την αύξηση των διοργανώσεων, όπως η νέα μορφή του Champions League με περισσότερα παιχνίδια ή το μελλοντικό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ως κίνδυνο για την υγεία τους.

Ορισμένοι προπονητές, για παράδειγμα ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Κάρλο Αντσελότι, έχουν επίσης αντιταχθεί στο νέο καλεντάρι.

«Ο κόσμος λέει ότι οι παίκτες και οι προπονητές με χρήματα δεν πρέπει να παραπονιούνται, αλλά δεν είναι αυτό, είναι θέμα υγείας. Οι γιατροί λένε ότι τα σώματα πρέπει να αναρρώσουν για τέσσερις ή πέντε ημέρες. Μας πήρε τρεις και τώρα δύο», είπε ο Ισπανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι σε πρόσφατη συνέντευξή του.