«Ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Κίριλ Ντεσπόντοφ»

Κίριλ Ντεσπόντοφ

i

© PrtScr

«Ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Κίριλ Ντεσπόντοφ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:00 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 14.08.2024

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο αρχηγός της Λουντογκόρετς και της εθνικής Βουλγαρίας, Κίριλ Ντεσπόντοφ, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ του εξωτερικού.

Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2023-24 να έχουν ξεκινήσει για τα... καλά, ωστόσο παράλληλα «τρέχουν» και οι μεταγραφικές εξελίξεις. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση ενός επιθετικού, με τις φήμες που ακούγονται να είναι πολλές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Balkan Fotbulu», οι «ερυθρόλευκοι» τις τελευταίες ώρες εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του αρχηγού της Λουντογκόρετς, Κίριλ Ντεσπόντοφ. 

Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής έχει ακουστεί και στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ωστόσο πλέον το ενδιαφέρον των Πειραιωτών δείχνει πιο έντονο από ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντεσπόντοφ αγωνίζεται στη θέση των εξτρέμ και αποτελεί μία από τις περιπτώσεις που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Ο 26χρονος πλάγιος επιθετικός πήρε μεταγραφή για τη Λουντογκόρετς τον Ιούλιο του 2021 κι όπως αποδείχθηκε από τα νούμερα, σε αυτήν την ομάδα βρήκε την... Ιθάκη του. 

Με τους «πράσινους» έχει μετρήσει συνολικά 39 γκολ και 55 ασίστ σε 128 εμφανίσεις, ενώ την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 48 συμμετοχές με απολογισμό 19 τέρματα και 22 ασίστ. 

Το συμβόλαιο του Ντεσπόντοφ με την ομάδα της Βουλγαρίας ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2024. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του από το 2018 και έχει 39 συμμετοχές και 10 γκολ, ενώ είναι και αρχηγός εδώ και περίπου 1.5 χρόνο.

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Μπουχαλάκης, ανακοινώθηκε από την Χέρτα Βερολίνου

Εκτός από τους μεταγραφικούς στόχους, στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκονται και οι αποχωρήσεις από το «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού. Ο λόγος γίνεται για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία.

Οι Πέμπτες της... κολάσεως - Γιατί στην ΕΛ.ΑΣ. «έτρεμαν» το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ στο Europa League
EUROPA LEAGUE

11:17 - 31.08.2023

Οι Πέμπτες της... κολάσεως - Γιατί στην ΕΛ.ΑΣ. «έτρεμαν» το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ στο Europa League

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αντβέρπ στη ρεβάνς για τα Play-Offs του UEFA Champions League και έτσι συνεχίζει στους ομίλους του Europa League. Εκεί βρίσκεται ήδη ο Παναθηναϊκός, μετά τον αποκλεισμό από τη Μπράγκα και σύντομα ίσως να βρεθεί και ο Ολυμπιακός, αν καταφέρει φυσικά να αποκλείσει απόψε(31/8) την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία. Σενάριο που όπως φαίνεται, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο Έλληνας διεθνής δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και μετά από οχτώ σεζόν με τα «ερυθρόλευκα» θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκτός Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος χαφ θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια με τα χρώματα της Χέρτα Βερολίνου η οποίο πέρυσι υποβιβάστηκε στην β'κατηγορία της Γερμανίας.