Κλήθηκαν στην Εθνική Σλοβενίας οι Σπόραρ και Τσέριν

Οι Τσέριν και Σπόραρ.

Κλήθηκαν στην Εθνική Σλοβενίας οι Σπόραρ και Τσέριν

Λάμπρος Γκαραγκάνης 15:13 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 05.10.2024

Ο Ματίας Κεκ ανακοίνωσε τις κλήσεις της Σλοβενίας, για τη συνέχεια των υποχρεώσεων στο Nations League. Εντός αυτών βρίσκονται οι Αντράζ Σπόραρ και Άνταμ Τσέριν, του Παναθηναϊκού. Εκτός ο Βέρμπιτς.

Μπορεί ο Αντράζ Σπόραρ να έχει χάσει τη θέση βασικού στο Τριφύλλι, όμως, στην παρούσα φάση, η παρουσία στην Εθνική ομάδα της χώρας του δεν κλονίστηκε. Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, για τα δύο επόμενα παιχνίδια της Σλοβενίας στο Nations League, όπως και ο Άνταμ Τσέριν. Αντίθετα, ο παραγκωνισμός του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς στον Παναθηναϊκό τού κόστισε, ξανά, τη μη κλήση στις επιλογές του κόουτς Κεκ.

Η Σλοβενία αγωνίζεται στη Β΄ Κατηγορία του Nations League, συγκεκριμένα στον 3ο Όμιλο. Στις 10 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νορβηγία για την 3η αγωνιστική, ενώ για την 4η θα αγωνιστεί πάλι εκτός έδρας, στο Καζακστάν. Μακρινά ταξίδια και σημαντική καταπόνηση για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που θα συμμετάσχουν στους επόμενους αγώνες της Εθνικής ομάδας τους.

Η Σλοβενία άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Nations League, με δύο εντός έδρας παιχνίδια. Έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με την Αυστρία, στη Λιουμπλιάνα, και κέρδισε 3-0 το Καζακστάν. Ο Τσέριν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή rotation του Τριφυλλιού. Πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιό του και λογίζεται ως βασικός στο πλάνο του Ματίας Κεκ. Στα προηγούμενα ματς του θεσμού, τον Σεπτέμβριο, άρχισε στην ενδεκάδα και έβγαλε δύο 90λεπτα.

Ανησυχία στη Σλοβενία για τον Σπόραρ
NATIONS LEAGUE

12:57 - 24.09.2024

Ανησυχία στη Σλοβενία για τον Σπόραρ

Ο Αντράζ Σπόραρ βρίσκεται εκτός των πρώτων επιλογών του Ντιέγκο Αλόνσο και στην Εθνική Σλοβενίας υπάρχει προβληματισμός για την αγωνιστική του κατάσταση, που εκφράζεται μέσω δημοσιευμάτων.

Για τον Σπόραρ, προ εβδομάδων δημοσιεύματα, σε ΜΜΕ της πατρίδας του, έκαναν λόγο για το αγωνιστικό status στον Παναθηναϊκό, θέτοντας σε αμφιβολία την κλήση στην Εθνική. Ωστόσο, βρίσκεται κανονικά στις κύριες επιλογές της Εθνικής Σλοβενίας. Κατάσταση που κρίνεται μόνο ως καλή εξέλιξη για τον ποδοσφαιριστή και την ψυχολογία του. Αλλά και για τον Παναθηναϊκό, διότι, παρά την υποβάθμιση στην ιεραρχία των επιθετικών, θέλει και χρειάζεται ενεργό τον παίκτη του, μια και τον Ιανουάριο θα τεθεί ξανά ζήτημα πώλησής του σε άλλο σύλλογο.

Ο Αντράζ Σπόραρ επελέγη από τον Ντιέγκο Αλόνσο στο αρχικό σχήμα της πρεμιέρας στη League Phase του Conference League, στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα (1-1), έχοντας και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο ενεργητικό του.