Κλοπ ή Γκουαρντιόλα; Ο Γκουντογκάν αποκάλυψε τον προπονητή που έχει την μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα του

Ιλκάι Γκουντογκάν - Γιούργκεν Κλοπ - Πεπ Γκουαρντιόλα

Κλοπ ή Γκουαρντιόλα; Ο Γκουντογκάν αποκάλυψε τον προπονητή που έχει την μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα του

Κώστας Τόπας 14:08 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 21.09.2024

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος συνεργάστηκε τόσο με τον Πεπ Γκουαρντιόλα όσο και με τον Γιούργκεν Κλοπ στην καριέρα του, κατονόμασε τον προπονητή που έχει την μεγαλύτερη επιρροή πάνω του.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2023 μετά την σεζόν ρεκόρ του τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι που την είδε να σηκώνει τρόπαια σε Premier League, Champions League και FA Cup.

Ωστόσο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι «μπλαουγκράνα», ο Γερμανός μέσος μπόρεσε να επιστρέψει στο «Έτιχαντ», ως ελεύθερος, τον περασμένο μήνα. Ο Γκουντογκάν εντάχθηκε αρχικά στη Σίτι το 2016 και είναι ένα από τα σημερινά αστέρια της ομάδας που έχει συμμετάσχει σε αγώνες τίτλου εναντίον της εμβληματικής ομάδας του Γιούργκεν ΚλοπΛίβερπουλ και της Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα.

Απτόητη η Τσέλσι: Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται για περισσότερες μεταγραφές τον Ιανουάριο
PREMIER LEAGUE

12:29 - 21.09.2024

Απτόητη η Τσέλσι: Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται για περισσότερες μεταγραφές τον Ιανουάριο

Η Τσέλσι, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League, παρά το γεγονός ότι δαπάνησε αμέτρητα χρήματα το καλοκαίρι για την ενίσχυση του ρόστερ, ετοιμάζεται για περισσότερες μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γερμανός διεθνής μέσος μίλησε για την εμπειρία του στην Premier League και για τον ανταγωνισμό. «Είναι λίγο διαφορετικό εδώ», είπε ο Γκουντογκάν. «Λόγω του τρόπου που παίζουν οι ομάδες. Η Άρσεναλ μοιάζει πολύ περισσότερο με το πώς παίζουμε από ό,τι ήταν ποτέ η Λίβερπουλ του Κλοπ», εξήγησε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Αρτέτα.

«Ο Μίκελ γνωρίζει πολύ καλά αυτόν τον σύλλογο, τους παίκτες και τον προπονητή. Δούλεψε με τον Πεπ και υπάρχει τεράστια επιρροή με τον Πεπ στον Μίκελ», τόνισε.

Παρά το γεγονός ότι έπαιξε επίσης υπό τον Κλοπ για πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Γκουντογκάν σνόμπαρε τον πρώην προπονητή της Λίβερπουλ όταν κλήθηκε να μιλήσει για το ποιος από τους δύο είχε τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω του.

«Ο Πεπ έχει τεράστια επιρροή στο πώς θέλω εγώ να παίζουν οι ομάδες που αγωνίζομαι», εξήγησε.

Στην εποχή του ως προπονητής, ο 53χρονος τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα έχει ποσοστό νικών 72,79% και έχασε μόνο 108 από τους 926 αγώνες.