Νέα σελίδα στην καριέρα του Κλοπ: Αναλαμβάνει επικεφαλής ποδοσφαίρου της Red Bull - Τι ισχύει με εθνική Γερμανίας

Ο Γιούργκεν Κλοπ - Φωτ. IMAGO

Νέα σελίδα στην καριέρα του Κλοπ: Αναλαμβάνει επικεφαλής ποδοσφαίρου της Red Bull - Τι ισχύει με εθνική Γερμανίας

Κώστας Τόπας 09:25 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 09.10.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ γυρίζει σελίδα στην καριέρα καθώς πλέον θα είναι ο νέος επικεφαλής ποδοσφαίρου όλων των ομάδων της Red Bull, με ειδική οψιόν αποχώρησης για να αναλάβει την εθνική Γερμανίας.

Ο Γερμανός, Γιούργκεν Κλοπ είχε συνδεθεί με πολλές κενές θέσεις από τότε που αποφάσισε να φύγει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι, με τη Μπαρτσελόνα μεταξύ εκείνων που εικάζεται ότι είχε κάνει μια προσέγγιση πριν από τον διορισμό του Χάνσι Φλικ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Sky Sports Germany», ο Κλοπ έχει πλέον υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον όμιλο Red Bull για να γίνει ο επικεφαλής του ποδοσφαίρου του ομίλου, με τη συμφωνία να ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2025.

Η νέα δουλειά του Κλοπ, αφορά όλους τους συλλόγους της Red Bull σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, πρόκειται για τη γερμανική Λειψία, την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, την αγγλική Λιντς, την αμερικανική Νιου Γιορκ Σίτι, την βραζιλιάνικη, Μπραγαντίνο και την ιαπωνική, Ομίγια Αρντίτζα

Σε αυτόν τον νέο ρόλο, ο 57χρονος θα «συμβουλεύει όλες τις ομάδες της Red Bull» σε μια σειρά από διαφορετικούς τομείς διαχείρισης, όπως η προπονητική, οι φιλοσοφίες, η ανάπτυξη παικτών και η υπογραφή νέων παικτών και προπονητών. Οπως αναφέρει το «Sky Sports Germany», ο διευθύνων σύμβουλος της Red Bull, Όλιβερ Μίντζλαφ, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την ένταξη του Κλοπ στη Red Bull.

Μετά από εννέα χρόνια στη Λίβερπουλ, ο Κλοπ παραιτήθηκε τον Ιούνιο. Τότε είχε υποσχεθεί ότι θα παρέμενε μακριά από τα γήπεδα για τουλάχιστον 12 μήνες πριν επιστρέψει ενδεχομένως στους πάγκους. Τώρα όμως φαίνεται ότι αποφάσισε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο με διαφορετική ιδιότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, ο Γερμανός έχει εξασφαλίσει μια ρήτρα στο συμβόλαιο με τη Red Bull που του επιτρέπει να γίνει προπονητής της εθνικής Γερμανίας, εάν του παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία στο μέλλον.