Ο Κλοπ έσπασε επιτέλους τη σιωπή του για το αν θα επιστρέψει στους πάγκους

Ο Γιούργκεν Κλοπ

Ο Κλοπ έσπασε επιτέλους τη σιωπή του για το αν θα επιστρέψει στους πάγκους

Κώστας Τόπας 10:37 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 02.10.2024

Ο θρύλος της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, έσπασε επιτέλους τη σιωπή του, αφού άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στoυς πάγκους.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποχώρησε από τη Λίβερπουλ τον περασμένο Μάιο, έχοντας ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα έπαιρνε χρόνο για να ξεκουραστεί μακριά από το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν 2023/24.

Αλλά μόλις τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του από τους «Reds», τα δημοσιεύματα επιβεβαίωσαν ότι ο Κλοπ είχε γίνει ο νούμερο ένα στόχος για να διαδεχθεί τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Γερμανίας.

Και τώρα, ο 57χρονος έσπασε επιτέλους τη σιωπή του σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν και είπε την άποψή του για την ανάληψη της δουλειάς της εθνικής Γερμανίας.

«Όλοι ελπίζουν ότι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν θα συνεχίσει για πολύ, πολύ περισσότερο από το 2026», είπε μέσω της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Κλοπ.

«Θα ήμουν απρόθυμος να μιλήσω για το ποδόσφαιρο σήμερα γιατί δεν υπάρχει τίποτα να πω», τόνισε στη συνέχεια ο Γερμανός πρώην τεχνικός των «Reds». Οι φήμες φαίνεται ότι ξεκίνησαν αφού ο Ρούντι Βόλερ, ο διευθυντής της εθνικής Γερμανίας, όρισε τον Κλοπ ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του Νάγκελσμαν εάν ο νυν προπονητής της Γερμανίας αποφάσιζε ότι ήθελε να επιστρέψει στους πάγκους.

«Δεν ξέρω τι θα ήθελε να κάνει ξανά ο Γιούργκεν. Αλλά αν ο Νάγκελσμαν αποφασίσει κάποια στιγμή ότι θα προτιμούσε να προπονήσει ξανά έναν κορυφαίο σύλλογο στην Ευρώπη ή τη Γερμανία, φυσικά, τότε δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει τον Κλοπ αν το θέλει».

Αντιδρώντας ευθέως στα σχόλια του Βόλερ, ο Κλοπ πρόσθεσε: «Ο Ρούντι Βόλερ είναι ένας πολύ καλός τύπος. Βρέθηκε στην κατάσταση που έπρεπε να μιλήσει γι' αυτό».

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Νάγκελσμαν διορίστηκε νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, αντικαθιστώντας τον Χάνσι Φλικ. Έξι μήνες νωρίτερα, ο 37χρονος απολύθηκε από την Μπάγερν και αντικαταστάθηκε από τον πρώην προπονητή της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ.

Ο Νάγκελσμαν οδήγησε τη Γερμανία για το Euro του 2024, το οποίο φιλοξένησε η πατρίδα του, και την οδήγησε στον τελικό όπου τα «πάντσερ» αποκλείστηκαν από την Ισπανία, η οποία αργότερα κέρδισε το τουρνουά.