Οι ΗΠΑ προσέγγισαν τον Κλοπ, αλλά ο Γερμανός τους έριξε... άκυρο
i

©imago

Οι ΗΠΑ προσέγγισαν τον Κλοπ, αλλά ο Γερμανός τους έριξε... άκυρο

Δημήτρης Χούπης 20:00 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 11.07.2024

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θέλησε να φέρει τον Γιούργκεν Κλοπ, αλλά εκείνος τους έριξε... άκυρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θέλησαν να κάνουν το... μπαμ με τον Γιούργκεν Κλοπ αλλά εκείνος τους έριξε «άκυρο». Η ποδοσφαιρική ομάδα μετά από την αποτυχία να φτάσει μακριά στο Copa America δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Γκρεγκ Μπερχάλτερ το οποίο έληγε τον Ιούλιο.

Οι ΗΠΑ στο Copa America ήταν σε όμιλο με Ουρουγουάη, Παναμά και Βολιβία αλλά τερμάτισαν στην τρίτη θέση και αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων. Ο 50χρονος τεχνικός ήταν προπονητής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το 2018 και είχε μια πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, στο οποίο κατάφερε να φτάσει μέχρι τους «16».

Ακόμα έχει κατακτήσει ένα Gold Cup και ένα CONCACAF Nations League. Ωστόσο στο Copa America, το οποίο γίνεται στην έδρα τους, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι το αξιόλογο και ο Μπερχάλτερ αποχώρησε από την ομάδα.

Κάπως έτσι οι ΗΠΑ θέλησαν να πυροδοτήσουν τη... βόμβα με την Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος από τον περασμένο Ιούνιο δεν είναι προπονητής της Λίβερπουλ. Από την οποία αποχώρησε μετά από περίπου εννέα χρόνια. Ο ίδιος όμως, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, θέλει να κάνει διάλλειμα από το ποδόσφαιρο.

Κάπως έτσι τους έριξε... άκυρο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα συνεχίσουν την αναζήτηση για νέο προπονητή, με τον οποίο θα παίξουν στο Μουντιάλ του 2026 που θα γίνει στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.