Σκληρή κριτική στον Κλοπ μετά την υπογραφή στη Red Bull: «Είναι ψεύτικος όσο τα δόντια του»

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Σκληρή κριτική στον Κλοπ μετά την υπογραφή στη Red Bull: «Είναι ψεύτικος όσο τα δόντια του»

Κώστας Τόπας 08:45 - 10.10.2024

Σκληρή κριτική ασκήθηκε στη Γερμανία για την απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να γίνει ο νέος επικεφαλής ποδοσφαίρου όλων των ομάδων που ανήκουν στη Red Bull.

Η υπογραφή του Γιούργκεν Κλοπ στη Red Bull ως Παγκόσμιος Διευθυντής Ποδοσφαίρου από την 1η Ιανουαρίου 2025 έχει προκαλέσει κριτική στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

«Μετά από σχεδόν 25 χρόνια στο περιθώριο, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που θα εμπλακώ σε ένα έργο σαν αυτό», δήλωσε ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ την απόφασή του.

Στη Γερμανία και τη Λίβερπουλ έχουν εκπλαγεί που ο 57χρονος προπονητής, που κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνδέθηκε με συλλόγους με σημαίνουσες παραδοσιακές αξίες όπως η Μάιντς, Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ έχει δεσμευτεί σε μια πολυεθνική ποδοσφαιρική εταιρεία που ελέγχει τη Λειψία στη Γερμανία, τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, τη Νιου Γιορκ FC στο MLS και τη Μπραγκαντίνο στη Βραζιλία, μεταξύ άλλων.

«Ο ρόλος μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά το πάθος μου για το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι που κάνουν το παιχνίδι αυτό που είναι δεν έχει αλλάξει. Με την ένταξή μου στη Red Bull παγκοσμίως, θέλω να αναπτύξω, να ενισχύσω και να υποστηρίξω το απίστευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο που έχουμε στη διάθεσή μας. ετοιμότητα ... Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ελίτ γνώση και εμπειρία που έχει να μάθει η Red Bull από άλλα αθλήματα και άλλες βιομηχανίες», εξήγησε ο Γερμανός προπονητής.

Στον γερμανικό Τύπο ήταν πολύ σκληροί με τον Γιούργκεν Κλοπ για την απόφασή του να αλλάξει τις παραδοσιακές αξίες του ποδοσφαίρου για ένα μοντέλο επιτυχίας που βασίζεται στα χρήματα.

«Ο Κλοπ παρουσιάστηκε στη Λίβερπουλ ως "Ο Normal One", σε αντίθεση με τον "Special One", τον Μουρίνιο, που του χάρισε έπαινο. Τώρα, πολλοί πιστεύουν ότι έχει υιοθετήσει αυτό που είναι κοινό σε αυτόν τον κλάδο: Να ακολουθεί τα χρήματα. Αυτή η είδηση ​​έχει προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στους θαυμαστές», δημοσίευσε το «Der Spiegel» .

Το «t-online.de» σχολίασε επίσης με σκληρό τρόπο την απόφαση του Κλοπ να υπογράψει στην αυτοκρατορία της Red Bull, όπως αναφέρει το «bitbol.co»: «Η συμφωνία του με τη Red Bull καταστρέφει την εικόνα του ως άψογου ανθρώπου και έρχεται σε αντίθεση με αυτό που οι οπαδοί του Λένε ότι εκπροσωπεί, φαίνεται ότι ο Κλοπ έχει κάνει μια συμφωνία με τον διάβολο Αυτός ο άνθρωπος δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο όσο ισχυριζόταν πάντα».

«Ο Κλοπ είναι ψεύτικος όσο τα δόντια του», δημοσίευσε στο X (Twitter) ο Γκούντερ Κλάιν, δημοσιογράφος του Münchner Merkur.

Ο Κλάιν τονίζει ότι «ο Κλοπ, ο οποίος είπε ότι θα ψήφιζε πάντα αριστερά, εντάσσεται σε μια εταιρεία της οποίας οι δραστηριότητες των μέσων ενημέρωσης έχουν συμβάλει σημαντικά στην άνοδο της δεξιάς».

Το 2019, ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ εξήγησε σε μια συνομιλία με το «Soccer AM» τη διαδικασία αλλαγής των δοντιών του.

«Πονούσα στα δόντια μου και έπρεπε να πάρω φάρμακα, αντιβιοτικά. Εκεί του είπα να τα ξανακάνει όλα και ξεκινήσαμε μια μεγάλη διαδικασία. Δεν είναι ότι είδα τα δόντια του Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο και είπα, τα θέλω έτσι! Ήταν ένα εξαιρετικά "Το τελευταίο μέρος, αυτό που σου δίνουν το τρυπάνι, έπρεπε κάποια στιγμή να πάω τουαλέτα και όταν είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη κατάλαβα ότι ήταν ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Τώρα πρέπει να πάρω φροντίδα τους», είπε ο τότε προπονητής της Λίβερπουλ.