Τα πρώτα λόγια του Κλοπ μετά την απόφασή του να φύγει από τη Λίβερπουλ: «Σας χρωστάω την αλήθεια»

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Τα πρώτα λόγια του Κλοπ μετά την απόφασή του να φύγει από τη Λίβερπουλ: «Σας χρωστάω την αλήθεια»

Κώστας Τόπας 13:23 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 14.08.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ έπειτα από 8,5 χρόνια στο «Άνφιλντ».

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι σε σοκ. Σχεδόν βυθίζονται στο πένθος στο Λίβερπουλ αφού, απροσδόκητα, ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από τους «Reds» στο τέλος της φετινής σεζόν, αφήνοντας πίσω του μια ένδοξη περίοδο στον σύλλογο.

Αφού έγινε επίσημο, ο σύλλογος δημοσίευσε την πρώτη συνέντευξη του Γερμανού, στην οποία μίλησε για την απόφασή του: «Φεύγω από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν. Μπορώ να καταλάβω ότι αυτό είναι ένα σοκ για πολλούς αυτή τη στιγμή, που το ακούνε για πρώτη φορά, αλλά προφανώς μπορώ να το εξηγήσω, ή τουλάχιστον να προσπαθήσω. Μου αρέσουν τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο και την πόλη, επίσης τους οπαδούς, την ομάδα και το προσωπικό. Το να είσαι ακόμα σίγουρος για τη λήψη αυτής της απόφασης μάλλον σου δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι αυτό πρέπει να κάνω» ξεκίνησε ο Κλοπ λέγοντας, πριν δικαιολογηθεί και δώσει τους λόγους για το αντίο του.

Με προσπάθεια στα λόγια του, και έχοντας ξεκάθαρα μια πικρή στιγμή, ο Κλοπ δικαιολογήθηκε: «Απλώς εγώ... Πώς να το πω; Μου τελειώνει η ενέργεια. Προφανώς δεν είναι πρόβλημα τώρα, νομίζω ότι έχω γνωστό εδώ και καιρό ότι θα έπρεπε να το ανακοινώσω κάποια στιγμή. Είμαι απολύτως καλά τώρα, αλλά ξέρω επίσης ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά, ξανά, και ξανά, και ξανά.

Και μετά από όλα τα χρόνια και χρόνο που περάσαμε μαζί, τα πράγματα που κάναμε μαζί, ο σεβασμός και η αγάπη που έχω για σένα, το τελευταίο πράγμα που σου οφείλω είναι η αλήθεια. Και αυτή είναι η αλήθεια».

Έτσι, ο Γιούργκεν Κλοπ, ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία της Λίβερπουλ, θα βάλει τέλος στην καριέρα του στο Άνφιλντ, όπου είναι είδωλο, στο τέλος της τρέχουσας εκστρατείας. Ποιος ξέρει αν είναι ικανός να φύγει με την Premier League στα χέρια του, αφού οι Reds είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη σεζόν.