Τι αποφάσισε η Λίβερπουλ για το «αντίο» του Κλοπ

Γιούργκεν Κλοπ

i

©Photo by Ryan Pierse/Getty Images/Ideal Images

Τι αποφάσισε η Λίβερπουλ για το «αντίο» του Κλοπ

Κώστας Τόπας 09:21 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 29.05.2024

Η Λίβερπουλ σχεδίαζε, μετά την κατάκτηση του Carabao Cup, ότι, ακόμη και αν η ομάδα δεν κέρδιζε περισσότερους τίτλους, θα γινόταν παρέλαση με λεωφορείο για να τιμήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στο τέλος της σεζόν. Κάτι που τελικά δεν θα γίνει...

Απομένουν μόνο 16 ημέρες μέχρι τον τελευταίο αγώνα του Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητής της Λίβερπουλ, ο οποίος θα είναι κόντρα στη Γουλβς στις 19 Μαΐου την τελευταία αγωνιστική της Premier League. Θα είναι το τέλος μιας θητείας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 στο οποίο η Λίβερπουλ έχει κερδίσει τα πάντα. Το όνειρο όλων των «Reds» είναι ο αποχαιρετισμός του Κλοπ να ζήσει μέχρι και μερικά χρόνια που είναι ήδη θρυλικά για τον σύλλογο.

Ο Κλοπ επέστρεψε τη Λίβερπουλ στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τον Φεβρουάριο, όταν η ομάδα κέρδισε το Carabap Cup, το Λιγκ Καπ Αγγλίας (έναντι της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ), προέκυψε ότι η Λίβερπουλ σχεδίαζε να πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν, και παρόλο που η ομάδα δεν κέρδισε άλλους τίτλους, μια παρέλαση ανοιχτού λεωφορείου στους δρόμους του Λίβερπουλ που χρησίμευσε ως τρόπος για τους οπαδούς να αποχαιρετήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κλοπ.

Τα σχέδια έχουν αλλάξει, όπως αναφέρουν στην Αγγλία. Χωρίς ουσιαστικά καμία πιθανότητα να κερδίσει την Premier League και έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο Αγγλίας και το Europa League, η Λίβερπουλ αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την εν λόγω παρέλαση. Λόγω του κλίματος απογοήτευσης των οπαδών αλλά γιατί ο ίδιος ο Κλοπ το θέλει έτσι.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν ήθελε και δεν θέλει, σύμφωνα πάντα με τα αγγλικά ΜΜΕ, μια πράξη αυτού του τύπου επικεντρωμένη πάνω του. Ούτε αυτός ο τύπος ούτε κανένας άλλος που εστιάζει πάνω του και το ξεκαθάρισε στον σύλλογο του Άνφιλντ. Αντίθετα, ο Γερμανός προπονητής διαβεβαίωσε το κανάλι TNT Sports ότι, αν η Λίβερπουλ κάνει παρέλαση την επόμενη σεζόν, «αν δεν ασχοληθώ, θα έρθω να τη δω».

Μέσα σε αποθέωση η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο «Ελ. Βενιζέλος»