Επίσημο: Η Νάπολι ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κόντε

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις & Αντόνιο Κόντε

i

©AurelioDeLaurentiis

Επίσημο: Η Νάπολι ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κόντε

Κώστας Τόπας 13:01 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:02 - 05.06.2024

Η Νάπολι με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την πρόσληψη του Αντόνιο Κόντε για την επόμενη σεζόν.

Μετά τον λευκό καπνό που έφτασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν μόνο θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση, την οποία τελικά έδωσε στη δημοσιότητα η Νάπολι.

 Ο Αντόνιο Κόντε είναι ο νέος προπονητής των «παρτενοπέι». Ο Ιταλός προπονητής έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή να βγάλει εις πέρας, μιας και την περυσινή σεζόν η Νάπολι τερμάτισε στη δέκατη θέση στη σεζόν κι έπειτα από τρεις αλλαγές προπονητών: Γκαρσία, Ματσάρι και Καλτσόνα.

«Η Νάπολι υποδέχεται τον Αντόνιο Κόντε που αναλαμβάνει τον ρόλο του προπονητή της πρώτης ομάδας έχοντας υπογράψει συμβόλαιο που θα τον δεσμεύει με τον σύλλογο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «παρτενοπέι».

«Είμαι πολύ περήφανος που ο νέος προπονητής της Νάπολι είναι ο Αντόνιο Κόντε. Ο Αντόνιο είναι ένας κορυφαίος προπονητής, ένας ηγέτης, με τον οποίο είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει η απαραίτητη επαναθεμελίωση μετά την ολοκλήρωση του κύκλου που μας οδήγησε να κατακτήσουμε το σκουντέτο πέρυσι μετά από πολλές σεζόν στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Σήμερα ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Νάπολι», δήλωσε ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Ο Κόντε ήταν εκτός δράσης από την άνοιξη του 2023, όταν έληξε η σχέση του με την Τότεναμ κι έκτοτε δεν έχει προπονήσει στην Ιταλία από το 2021, όταν έφυγε από την Ίντερ μετά την κατάκτηση του 19ου Scudetto της. Ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους, ο οποίος κέρδισε άλλα τρία Scudetto με τη «Γηραιά Κυρία» από το 2012 έως το 2014, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση της Νάπολι

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είχε ήδη επιτευχθεί με βάση ένα τριετές συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2027 αξίας περίπου επτά εκατομμυρίων ευρώ καθαρά ανά σεζόν συν τα μπόνους.