Κόντρα Κοσμά και Μπέου στη Λίγκα: «Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν και θα φοβηθεί τον Βόλο;»

Κόντρα Κοσμά και Μπέου στη Λίγκα: «Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν και θα φοβηθεί τον Βόλο;»

Κώστας Τσίλης 16:12 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:26 - 05.09.2024

Αντικείμενο διαμάχης έγινε στην συνεδρίαση της Stoiximan Super League η ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον τηλεοπτικό πάροχο να δίνει επί της ουσίας την λύση.

Φυσικά και είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρξει συνεδρίαση της Superleague, χωρίς να προκύψει κάποια ένταση. Αυτή την φορά, αφορμή ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και ξεκίνησε από ένα ξέσπασμα του Αχιλλέα Μπέου, για τον ορισμό του ματς τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη.

Η υπόθεση Φοφανά για την ΑΕΚ, έχει φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:06 - 05.09.2024

Η υπόθεση Φοφανά για την ΑΕΚ, έχει φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο

Η Ένωση έχει καταφέρει να στρώσει το "έδαφος" για να φτάσει σε συμφωνία με την Τσέλσι για τον Ιβοριανό φορ και πλέον όλα θα κριθούν στις τελικές διαπραγματεύσεις με τους Άγγλους, ενώ μια από τις εναλλακτικές λύσεις φέρεται να είναι ο Ορμπάν της Λιόν

Το «αφεντικό» της ομάδας του Βόλου, ζήτησε το παιχνίδι να γίνει είτε το Σάββατο, είτε την Κυριακή. Και τόνισε πως δεν πρόκειται να διευκολύνει την ΑΕΚ προκειμένου να ξεκουραστούν οι διεθνείς της. Μάλιστα, κατηγόρησε την Ένωση πως γι' αυτό κατέθεσε αίτημα στην Cosmote Tv, να διεξαχθεί το παιχνίδι την Δευτέρα.

Η απάντηση του αντιπρόεδρου της ΑΕΚ Γιώργου Κοσμά, ήταν πως «η ΑΕΚ δεν έκανε ποτέ κανένα αίτημα στην Cosmote! Η ΑΕΚ δε φοβάται κανένα αντίπαλο και θα φοβηθεί το Βόλο; Πάγια αρχή τόσο δική μας όσο και της Λίγκας είναι η εξυπηρέτηση του παρόχου. Ικανοποιήσαμε έξι αιτήματά του. Είναι η κοινή λογική. Αυτή την αγωνιστική όλες οι εμπορικές ομάδες πέφτουν μαζί. Πρέπει να προστατέψουμε το προϊόν».

Σ’ εκείνο το σημείο μάλιστα υπήρξε και ένας διάλογος ανάμεσα στον Γιώργο Κοσμά και στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά, για το ποιος εκ των δυο θα παίξει μέρα Σάββατο. Ενώ, ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ επέμεινε πως το ματς γίνεται Δευτέρα για να εξυπηρετηθεί ο τηλεοπτικός πάροχος και τόνισε απευθυνόμενος προς τον Μπέο: «Δεν θα παίξουμε Σάββατο, επειδή το θέλεις εσύ. Υπάρχουν αγωνιστικές που γίνονται Δευτέρες». Ο ισχυρός άνδρας του Βόλου προέταξε το επιχείρημα πως ημέρα Δευτέρα γίνονται μόνο όταν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Με τον Κοσμά να φέρνει ως παράδειγμα το Λαμία – Σέρρες που θα διεξαχθεί Δευτέρα, χωρίς καμία από τις δυο ομάδες να παίζει στην Ευρώπη.

Όλη αυτή η κόντρα έληξε, όταν υπήρξε επικοινωνία με τον τηλεοπτικό πάροχο, ο οποίος είχε ξεκάθαρη θέση. Το ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στη Νέα Φιλαδέλφεια.