Κόλεϊ-Μπακαγιόκο: Ο έλεγχος των πρωτοεμφανιζόμενων του ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο

Μπακαγιόκο-Κόλεϊ

Κόλεϊ-Μπακαγιόκο: Ο έλεγχος των πρωτοεμφανιζόμενων του ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο

Μάνος Τσαλγατίδης 13:29 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 23.09.2024

Όσα έκαναν οι Ομάρ Κόλεϊ και Τιεμουέ Μπακαγιόκο στο ντεμπούτο τους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό στον Βόλο με 1-4 επί του τοπικού ΝΠΣ και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του ελληνικού πρωταθλήματος όντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς. Την παράσταση στον αγώνα εκτός από το γκολ του Φέντορ Τσάλοφ έκλεψε και το ντεμπούτο των Τιεμουέ Μπακαγιόκο και Ομάρ Κόλεϊ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟΚ προκειμένου να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ, αλλά και για να αναβαθμίσουν ποιοτικά τον Δικέφαλο. Πρέπει να σημειωθεί πως ο αμυντικός από την Γκάμπια ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα των «ασπρόμαυρων» και έβγαλε όλο το 90λεπτο, ενώ ο Γάλλος μέσος πέρασε ως αλλαγή στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ομάρ Κόλεϊ ξεκίνησε τον αγώνα νωθρά, καθώς χρειαζόταν τον χρόνο του για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα, ενώ το γεγονός πως ο Μπάμπα ήταν κακός αμυντικός δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα. Όσο περνούσε ο χρόνος όμως ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και να δείχνει κάποια από τα χαρακτηριστικά του.

Είναι σαφές πως είναι εξαιρετικός στο να καθαρίζει τις φάσεις με το κεφάλι, κάτι στο οποίο τον βοηθά και το ύψος του (1.91), ενώ δείχνει να ξέρει τη θέση άριστα και να έχει καλές τοποθετήσεις. Μάλιστα, αυτό το αποδεικνύει και η στατιστική, αφού είχε 3/5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Αυτό που φάνηκε από νωρίς στον Κόλεϊ είναι πως εμπιστεύεται τα πόδια του και δεν έχει πρόβλημα στο να επιχειρήσει και μακρινές μπαλιές.

Αυτό το στοιχείο φάνηκε στο χθεσινό 21/9 παιχνίδι, καθώς είχε 3/5 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ είχε 90% στις μεταβιβάσεις γενικότερα, καθώς οι 37 από τις 41 βρήκαν στόχο.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως είχε τέσσερις κερδισμένες μονομαχίες εδάφους. Η πρώτη εικόνα του Αφρικανού είναι θετική και με τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα θα βάλει πίεση στον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Όσον αφορά τον Τιεμούε Μπακαγιόκο, είναι σαφώς πιο πίσω σε ετοιμότητα από τον Κόλεϊ, αλλά η είσοδος του στο παιχνίδι έδειξε πως δεν αργεί η στιγμή που θα είναι στο 100%.

Ο Γάλλος χαφ με θητεία σε ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μίλαν και η Νάπολι, δεν σταμάτησε να μιλά στους συμπαίκτες του και να τους εξηγεί ποιες είναι οι σωστές τοποθετήσεις, ενώ ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που γέμιζε τον χώρο και μάρκαρε σε αυτόν.

Μάλιστα, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κατάφερε να γράψει ένα εντυπωσιακό στατιστικό. Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής δεν είχε ούτε μια λάθος πάσα!

Για την ακρίβεια και οι 14 μεταβιβάσεις του Τιεμουέ Μπακαγιόκο βρήκαν όλες στόχο και έτσι η στατιστική έγραψε 100% ευστοχίας σε πάσες. Επίσης είχε μια κερδισμένη μονομαχία και υπέπεσε και σε ένα φάουλ. Σίγουρα αυτό ήταν ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει ο Γάλλος στον Δικέφαλο ενόψει μια μεγάλης και δύσκολης σεζόν για τους «ασπρόμαυρους».