Ο Άρης θέλει να φέρει πίσω στην Ελλάδα τον Κολοβό

Δημήτρης Κολοβός

i

© Intime

Ο Άρης θέλει να φέρει πίσω στην Ελλάδα τον Κολοβό

Αλέξης Σαββόπουλος 10:55 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 14.06.2024

Τον 31χρονο μεσοεπιθετικό που βγάζει απο πέρσι το ψωμί του στην Ινδονησία έχει στη λίστα πιθανών ελληνικών στόχων η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Κάθε καλοκαίρι επιστρέφει ως… deja vu στο ρεπορτάζ του Άρη, η προοπτική ελληνοποίησης του ρόστερ. Η προσθήκη δηλαδή κάποιων γηγενών ποδοσφαιριστών, όχι όμως απλά για να συμπληρώνουν το ρόστερ ως ο 25ος ή 26ος σε ένα ετερόκλητο σύνολο αλλοδαπών παικτών, αλλά να έχουν ενεργό ρόλο. Όπως ο Γιάννης Φετφατζίδης ή ο Μανώλης Σιώπης παλιότερα. Η ίδια διάθεση καταγράφεται και φέτος, και ως ένα βαθμό, απόλυτα δικαιολογημένα. Ο Άρης είναι μια ελληνική ομάδα και καλό θα είναι να προσθέσει στο ρόστερ του και καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Μια από αυτές τις αξιόλογες περιπτώσεις είναι ο Δημήτρης Κολοβός που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal βρίσκεται στο ραντάρ του Άρη. Είναι στα 31, σε καλή ηλικία δηλαδή, με πλούσιες παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και τη δυνατότητα επίσης να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, όπου ο Άρης θα αναζητήσει σημαντική ενίσχυση. Ο Κολοβός που στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Πανιώνιο είχε συνεργαστεί για λίγο και με τον Άκη Μάντζιο, αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι στην Ντέβα της Ινδονησίας με την οποία έχει συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο (φέτος έπαιξε σε 24 ματς με απολογισμό τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ). Ο Άρης διερευνά την προοπτική επαναπατρισμού του και στην περίπτωση που αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα τον ενδιέφερε να τον εντάξει στο δυναμικό του, εφόσον φυσικά και ο ίδιος επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Ο Δημήτρης Κολοβός γεννήθηκε στον Ωρωπό Αττικής στις 27 Απριλίου 1993. Εντάχθηκε στην ακαδημία του Πανιωνίου και στα 17 του έκανε ντεμπούτο στη Super League. Στα 20 χρόνια του πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό αλλά παρέμεινε δύο σεζόν δανεικός στον Πανιώνιο. Στον Πειραιά έπαιξε τη σεζόν 2015-16 και μετά δόθηκε δανεικός στη βελγική Μαλίν, η οποία τον απέκτησε μία χρονιά μετά. Το 2018 αρχικά δόθηκε δανεικός στην ολλανδική Βίλεμ, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 αποκτήθηκε από την Ομόνοια. Από την κυπριακή ομάδα έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2019 οπότε και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Στη μοναδική του σεζόν στους «πράσινους» έκανε 21 ματς με ένα γκολ.

Τη σεζόν 2020-21, δόθηκε ως δανεικός στη Μολδαβική Σερίφ Τιράσπολ που το καλοκαίρι του 2021 αγόρασε τα δικαιώματά του. Στη Σέριφ έκανε σπουδαία πράγματα στον ενάμιση χρόνο που έμεινε εκεί. Έφτασε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν παρών στην ιστορική νίκη με 1-2 στη Μαδρίτη. Συνολικά με τη Σέριφ αγωνίστηκε σε 49 παιχνίδια, σημειώνοντας 16 γκολ σε συνδυασμό με 14 ασιστ που μοίρασε.

Στις 31 Ιανουαρίου 2022, ανακοινώθηκε η απόκτηση του από τη τουρκική Κοτζάελισπορ που αγωνιζόταν στη Β' Κατηγορία Τουρκίας. Έμεινε μόνο για πέντε μήνες αφού ο υποβιβασμός της τοίρκικης ομάδας στην Γ΄ κατηγορία τον ανάγκασε το καλοκαίρι του 2022 να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό. Στην ομάδα του Αγρινίου μέτρησε 30 συμμετοχές με τρία γκολ και το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να πάει στην Ινδονησία και στη Ντέβα Γιουνάιτεντ, που αποτέλεσε τον 6ο σταθμό της πλούσιας καριέρας του - εκτός Ελλάδας - καθώς έχει ήδη παίξει σε Βέλγιο, Ολλανδία, Κύπρο, Μολδαβία και Τουρκία.

Υπήρξε βασικό στέλεχος όλων των μικρών Εθνικών ομάδων (έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης Κ19 το 2012 ενώ υπήρξε μέλος της εθνικής Κ-20 που συμμετείχε στο παγκόσμιο κύπελλο Κ-20 της FIFA το 2013. Τον Νοέμβριο του 2014 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών με την οποία έχει αγωνιστεί εννιά φορές, πετυχαίνοντας ένα γκολ.