Η Λάτσιο θέλει να «κλέψει» τον Κονσεϊσάο από τα χέρια της Μαρσέιγ

Σέρτζιο Κονσεϊσάο

i

© PrtScr

Η Λάτσιο θέλει να «κλέψει» τον Κονσεϊσάο από τα χέρια της Μαρσέιγ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:14 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 06.06.2024

Μετά την αποχώρηση του Ίγκορ Τούντορ, η Λάτσιο αναμένεται να προσεγγίσει τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Πριν μερικά 24ωρα η Πόρτο γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης την απομάκρυνση του Κονσεϊσάο από τον πάγκο των «Δράκων».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έκατσε στον σύλλογο της Πορτογαλίας από το 2017 μέχρι και σήμερα, ωστόσο η εκλογή του Αντρέ Βίλας Μπόας στην προεδρία της ομάδας έφερε ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών. Το γυαλί φαίνεται πως είχε... ραγίσει εδώ κι αρκετές εβδομάδες, ενώ το μόνο που απέμενε ήταν να διευθετηθεί η αποζημίωσή του.

Όσον αφορά στο μέλλον του 49χρονου τεχνικού, ο ίδιος δέχτηκε μία δελεαστική πρόταση από τη Μαρσέιγ, βρισκόταν σε συζητήσεις μαζί της κι όλα έδειχναν πως εκτός απροόπτου θα γίνει κάτοικος Μασσαλίας, ωστόσο η Λάτσιο επιδιώκει να... χαλάσει αυτό το deal.

Μετά την αποχώρηση του Ίγκορ Τούντορ, η ομάδα της Ρώμης βρίσκεται σε αναζήτηση για τον επόμενο προπονητή και σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Equipe, αναμένεται να προσεγγίσει τον Κονσεϊσάο ώστε να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. 

Ο Κονσεϊσάο αποχώρησε από την Πόρτο με αιχμές: «Σύντομα θα δημοσιοποιήσω την αλήθεια»

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Πόρτο με επιστολή του στα πορτογαλικά ΜΜΕ και μεταξύ άλλων άφησε αιχμές για τη νέα διοίκηση του συλλόγου.

«Σήμερα ανακοίνωσα τη λύση του συμβολαίου που υπέγραψα με την Πόρτο στις 25 Απριλίου του τρέχοντος έτους, υπό τους όρους που ανακοινώθηκαν πάντα. Μια περίοδος 7 ετών και 11 τίτλων, μεγάλων αθλητικών επιτευγμάτων.

Τα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή η παραβίαση της εμπιστοσύνης σε ένα μέλος της τεχνικής μου ομάδας, η παρέμβαση στην ακεραιότητα και τη συνοχή της εν αγνοία μου, με αφήνουν εξουθενωμένο και απογοητευμένο. Πάντα με καθοδηγούσε η αμεσότητα και η πίστη.

Σύντομα θα δημοσιοποιήσω και θα πω την αλήθεια των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων σημείων:

- Η ανανέωση της 25ης Απριλίου, στην οποία επεσήμανα τη συμπερίληψη της ρήτρας που επιτρέπει να αποχωρήσω από την Πόρτο, χωρίς κανένα κόστος για τον σύλλογο. Αυτή ήταν η δέσμευση που ανέλαβα με τον Πρόεδρο Χόρχε Νούνο Πίντο ντα Κόστα, αλλά πάνω από όλα με τα μέλη της Πόρτο.

- Η ανανέωση με την υπόλοιπη τεχνική ομάδα, η οποία έχει ήδη σχολιαστεί από αυτούς και η οποία ακολούθησε τους κοινούς χρόνους αυτών των διαδικασιών.

- Η καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας, η οποία προσέκρουσε σε μια απροθυμία να εφαρμοστεί, η οποία για χρόνια κράτησε τον σύλλογο στην ηγεμονία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, έναν λόγο ακεραιότητας και διαφάνειας που νομιμοποιήθηκε από τα μέλη», ανέφερε μεταξύ άλλων.