Απίθανο! Η Αγία Παρασκευή θα εισπράξει χιλιάδες ευρώ αν ο ΠΑΟΚ πουλήσει τον Κωνσταντέλια

Ζίβκοβιτς - Κωνσταντέλιας

i

Ζίβκοβιτς - Κωνσταντέλιας/ ©Intime

Απίθανο! Η Αγία Παρασκευή θα εισπράξει χιλιάδες ευρώ αν ο ΠΑΟΚ πουλήσει τον Κωνσταντέλια

Sportal newsroom 17:47 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 08.06.2024

Ένα ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ θα βάλει στα ταμεία της η ομάδα τοπικού, Αγία Παρασκευή, εφόσον ο ΠΑΟΚ πουλήσει τον Γιάννη Κωνσταντέλια με πάνω από 15 εκατ. ευρώ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αποτελεί το μεγάλο εισπρακτικό στοίχημα του ΠΑΟΚ, αφού ο νεαρός άσος είναι ένα από τα μεγαλύτερα wonderkids της Ευρώπης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει προσελκύσει αρκετά βλέμματα από ομάδες εκτός συνόρων, οι οποίες θέλουν να επενδύσουν στο ταλέντο του.

Χαρακτηριστικό δείγμα είναι πως στο περασμένο μεταγραφικό παζάρι, μία ομάδα της Ευρώπης είχε καταθέσει πρόταση ύψους 10 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Το τελευταίο διάστημα, δε, υπήρξε η φημολογία πως η Σάλτσμπουργκ θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, συν ένα ποσοστό μεταπώλησης ύψους 18%.

Αν υπάρχει, λοιπόν, μία ομάδα που θέλει οπωσδήποτε να γίνει αυτή η μεταγραφή, αυτή είναι η Αγία Παρασκευή. Στο σύλλογο με έδρα τον Βόλο ήταν αρκετά διορατικοί όσον αφορά τον Γιάννη Κωνσταντέλια, αφού έβλεπαν αρκετά χρόνια πριν πως θα καταφέρει να φτάσει ψηλά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Newspaper», ο σύλλογος του τοπικού κράτησε ένα ποσοστό μεταπώλησης για τον «Ντέλια», ύψους 0,25 %.

Βέβαια το σωματείο δεν έμεινε εκεί, αφού η συμφωνία με τον «Δικέφαλο του Βορρά» έλεγε πως σε περίπτωση που κάνει και δεύτερη μεταγραφή ο Κωνσταντέλιας, σε άλλη ομοσπονδία, τότε η Αγία Παρασκευή Βόλου δικαιούται ακόμη μεγαλύτερο ποσό. Τι θα συμβεί, επομένως, εφόσον ο ΠΑΟΚ τελικά πουλήσει τον 21χρονο στη Σάλτσμπουργκ με 17,5 εκατ. ευρώ;

Τότε, η Αγία Παρασκευή θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό ύψους 43 χιλ. ευρώ. Αν, μάλιστα, η Σάλτσμπουργκ πουλήσει τον παίκτη, τότε το κλαμπ ενδεχομένως να εισπράξει και ένα επιπλέον χρηματικό αντίτιμο, το οποίο μπορεί να ξεπερνάει τις 80 χιλ. ευρώ. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ένα τέτοιο ποσό μόνο αμελητέο δεν είναι για μία ομάδα που δεν αγωνίζεται στις κορυφαίες κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νέο συμβόλαιο του Κωνσταντέλια - το οποίο υπογράφτηκε τον περασμένο Φλεβάρη - δεν τοποθετήθηκε ρήτρα στο συμβόλαιο του και έτσι σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος του εξωτερικού θελήσει να τον κάνει δικό του και ο ΠΑΟΚ μπει σε συζητήσεις, ο Δικέφαλος θα έχει το πάνω χέρι σε αυτές, αφού ουσιαστικά αυτός θα ορίζει την τιμή του Κωνσταντέλια.