Κωνσταντίνε Κουλιεράκη από τι είσαι φτιαγμένος;

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

i

©intime

Κωνσταντίνε Κουλιεράκη από τι είσαι φτιαγμένος;

Μάνος Τσαλγατίδης 09:02 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 14.08.2024

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης σιγά-σιγά (όσο υπερβολικό και αν ακούγεται) αναδεικνύεται στον ηγέτη της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Το ρολόι στον φωτεινό πίνακα της Τούμπας έδειχνε το 68ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Στέφαν Σβαμπ ψάχνοντας τη σιγουριά και θέλοντας να ρίξει τον ρυθμό, πασάρει προς τα πίσω με αποδέκτη τον Κουλιεράκη, ο νεαρός όμως χάνει το κοντρόλ και στη συνέχεια κάνει και δεύτερο λάθος με την πάσα που επιχειρεί προς τα πίσω. Ο Μαρμούς κλέβει την μπάλα και σκοράρει, η Άιντραχτ μόλις έχει ισοφαρίσει από το λάθος ενός 19χρονου.

Κι όμως εκεί που κάποιος πίστευε πως ο αριστεροπόδαρος αμυντικός θα καταρρεύσει κάνει μια κίνηση με τα χέρια του προς τους συμπαίκτες του φωνάζοντας τους «πάμε, τίποτα δεν τελείωσε». Αλήθεια από τι είναι φτιαγμένο αυτό το παιδί. Καταλαβαίνει κανείς πόσο ψυχικό σθένος και πόσο... κρύο αίμα χρειάζεται για να μην επηρεάσει έναν ποδοσφαιριστή μια τέτοια κατάσταση, πόσω μάλλον στα 19 του χρόνια; Μέχρι εκείνο το σημείο ο Κουλιεράκης έχει κάνει το τέλειο αμυντικά παιχνίδι. Είναι αλάνθαστος στις τοποθετήσεις του και έχει καθαρίσει φάσεις είτε με το κεφάλι, είτε χαμηλά.

Επίσης καλύπτει εξαιρετικά τον Ράχμαν Μπάμπα, που ανεβοκατέβαινε την πλευρά σα να είχε... μπαταρία στην πλάτη του. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών και σαφώς όλοι κάνουν λάθη. Όμως λίγοι έχουν τη δύναμη να το ξεπεράσουν στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο. Το σημαντικό είναι πως και η Τούμπα απευθείας στήριξε τον νεαρό και δεν τον άφησε να... πέσει. Ωστόσο, το τελείωμα του αγώνα δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος. Ο παίκτης που έκανε το λάθος ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με προβολή στις καθυστερήσεις του 90΄.

Η εμφάνιση του Κουλιεράκη κόντρα στην Άιντραχτ ήταν συνέχεια των εμφανίσεων του φέτος, αλλά κυρίως αυτής της Λεωφόρου, κόντρα στον ΠΑΟΚ που είχε 29/30 στις 30 κεφαλιές και ένα υπέροχο αμυντικά ματς. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και ο 19χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, δείχνει πως (όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό) σε ηγέτη της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου.