Στην κορυφή της Bundesliga ο Μαυροπάνος

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος

i

© Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images

Στην κορυφή της Bundesliga ο Μαυροπάνος

Sportal newsroom 20:47 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 14.08.2024

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, κατάφερε να πάρει μια ιδιαίτερη πρωτιά στην Bundesliga με τη φανέλα της Στουτγκάρδης.

Για τη Στουτγκάρδη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου η σεζόν που μας πέρασε δεν πήγε πολύ καλά. Αντιθέτως, πήγε αρκετά άσχημα, αφού βρέθηκε πολύ κοντά στον υποβιβασμό, παρότι τον απέφυγε.

Συγκεκριμένα, η οι Σουηβοί τερμάτισαν στην 16η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να παίξουν μπαράζ διαβάθμισης με το Αμβούργο. Εκεί πανηγύρισαν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς (στο πρώτο σκόραρε και ο Μαυροπάνος) και εξασφάλισαν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Παρόλο που για τη γερμανική ομάδα η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή λοιπόν, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο. Ο διεθνής Έλληνας άσος ήταν βασικός και αναντικατάστατος και πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις. Συνολικά μέτρησε 28 συμμετοχές, στις οποίες πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ.

Μάλιστα, ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός κατέκτησε μια πολύ σημαντική πρωτιά στο γερμανικό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του μεγάλες αστέρες της πρωταθλήτριας Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Συγκεκριμένα, ο Μαυροπάνος κατέκτησε την κορυφή στη λίστα με τους παίκτες που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων τάκλιν σε ολόκληρη τη σεζόν με 67,1%.

Μαυροπάνος: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Εμπαπέ και τον Ζιρού»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

08:48 - 17.06.2023

Μαυροπάνος: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Εμπαπέ και τον Ζιρού»

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος μίλησε μεταξύ άλλων για την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γαλλία και ανέφερε πως οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Ολιβιέ Ζιρού.

Δείτε τη σχετική λίστα: