Ο Εκόνγκ του ΠΑΟΚ οδηγεί τη Νιγηρία στην επόμενη φάση του Κόπα Άφρικα (vid)

Ο Εκόνγκ του ΠΑΟΚ οδηγεί τη Νιγηρία στην επόμενη φάση του Κόπα Άφρικα (vid)

Sportal newsroom 21:23 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 14.08.2024

Η Νιγηρία με πέναλτι του άσου του ΠΑΟΚ Τροστ Εκόνγκ νίκησε 1-0 την Ακτή Ελεφαντοστού!

Η Νιγηρία πέτυχε σπουδαία νίκη και ουσιαστικά πήρε το εισιτήριο από τον πρώτο όμιλο για τη φάση των «16» στο Κόπα Άφρικα.

Οι «Super Eagles» λύγισαν 1-0 την διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού στο ντέρμπι του πρώτου ομίλου του Κόπα Άφρικα κι έφτασε έτσι τους τέσσερις βαθμούς. Θυμίζουμε ότι στην επόμενη φάση περνούν οι δύο πρώτοι από τους έξι ομίλους και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Η Νιγηρία πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του άσου του ΠΑΟΚ Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ. Ο παίκτης της Νάπολι Βίκτορ Οσιμέν κέρδισε το πέναλτι και στο 55' ο Εκόνγκ εκτέλεσε εύστοχο για το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Δείτε την εκτέλεση του Εκόνγκ

Στο ματς που έγινε νωρίτερα για τον πρώτο όμιλο, η Ισημερινή Γουινέα νίκησε 4-2 τη Γουινέα Μπισάου και είναι πρώτη μαζί με τη Νιγηρία με 4 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική η Νιγηρία του Εκόνγκ παίζει με την αδύναμη Γουινέα Μπισάου και η Ισημερινή Γουινέα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο Ενσούε, λοιπόν, έκανε το 1-0 για την Ισημερινή Γουινέα. Στο 37’ με αυτογκόλ του Φερνάντες έγινε το 1-1, αλλά στο δεύτερο μέρος η Ισημερινή Γουινέα ήταν καταιγιστική. Στο 46’ ο Μιράντα έκανε το 2-1, ο Ενσούε στο 51’ το 3-1 και ο ίδιος έκανε χατ τρικ στο 61’. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Τουρμπό στο 93’.