Βραζιλιάνος διαιτητής θα σφυρίξει την Αργεντινή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με την Κολομβία!
i

©IMAGO

Βραζιλιάνος διαιτητής θα σφυρίξει την Αργεντινή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με την Κολομβία!

Sportal newsroom 17:44 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 11.07.2024

Ο Βραζιλιάνος ρέφερι Ραφαέλ Κλάους θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου τελικού του Κόπα Αμέρικα ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κολομβία.

Η ποδοσφαιρική κόντρα της Βραζιλίας με την Αργεντινή είναι τεράστια, οπότε ο ορισμός βραζιλιάνου ρέφερι στον τελικό του Κόπα Αμέρικα προκάλεσε αίσθηση.

Τα τελευταία χρόνια η Αργεντινή μετράει επιτυχίες, αφού επέστρεψε το 2022 στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Νωρίτερα, είχε καταφέρει να πανηγυρίσει και το Κόπα Αμέρικα μέσα στη Βραζιλία στον τελικό με τη «Σελεσάο». Η παρέα του Λιονέλ Μέσι πήγε ξανά στον τελικό και θα διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο, στον τελικό που θα γίνει τα ξημερώματα της Δευτέρας (03.00 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο την Κολομβία.

Το να σφυρίξει, λοιπόν, ένας Βραζιλιάνος διαιτητής την Αργεντινή σε τελικό (ή το αντίστροφο) δεν είναι φυσικά και ό,τι πιο σύνηθες. Η Conmebol, ωστόσο, ανακοίνωσε τους διαιτητές που ορίστηκαν για τον αγώνα, από τον οποίο θα προκύψει ο πρωταθλητής Αμερικής για το 2024.

Στον τελικό που θα γίνει στο Hard Rock Stadium στο Μαϊάμι, ρέφερι θα είναι ο Βραζιλιάνος Ραφαέλ Κλάους κι αυτό προκάλεσε έκπληξη στους Αργεντινούς. Βραζιλιάνοι θα είναι οι διαιτητές και στο VAR, ενώ από την Παραγουάη θα είναι οι συμπληρωματικοί διαιτητές.

Ο κακός χαμός στο φινάλε του Ουρουγουάη - Κολομβία: Ο Νούνιες και οι συμπαίκτες του έπαιξαν ξύλο με οπαδούς (vid)
REST OF THE WORLD

09:29 - 11.07.2024

Ο κακός χαμός στο φινάλε του Ουρουγουάη - Κολομβία: Ο Νούνιες και οι συμπαίκτες του έπαιξαν ξύλο με οπαδούς (vid)

Μετά τον αποκλεισμό τους από την Κολομβία, οι παίκτες της Ουρουγουάης έχασαν την ψυχραιμία τους και ενεπλάκησαν σε μεγάλης έκτασης επεισόδια. Ο φακός αποτύπωσε τον Ντάργουιν Νούνιες και τους συμπαίκτες του να παίζουν μπουνιές με κόσμο από την κερκίδα.

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα διευθύνει ο Κλάους στα νοκ άουτ του φετινού Κόπα Αμέρικα, αφού ο Βραζιλιάνος δεν ορίστηκε σε κανένα προημιτελικό ή ημιτελικό.

Οι διαιτητές του τελικού της Αργεντινής με την Κολομβία για τον τελικό του Κόπα Αμέρικα 2024 είναι οι εξής: Διαιτητής: Raphael Claus (BRA), Βοηθός διαιτητής Νο. 1: Bruno Pires (BRA), Βοηθός διαιτητής Νο. 2: Rodrigo Correa (BRA), Τέταρτος διαιτητής: Χουάν Μπενίτεθ (PAR), Πέμπτος διαιτητής: Eduardo Cardozo (PAR), VAR: Rodolpho Toski (BRA), AVAR: Danilo Manis (BRA)