Η Ουρουγουάη πέταξε εκτός Κόπα Αμέρικα τις ΗΠΑ - Έγραψε ιστορία ο Παναμάς (vids)

ΗΠΑ

i

© Imago

Η Ουρουγουάη πέταξε εκτός Κόπα Αμέρικα τις ΗΠΑ - Έγραψε ιστορία ο Παναμάς (vids)

Ο Παναμάς προκρίθηκε και θα παίξει για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, ενώ η Ουρουγουάη με το 3/3 πέταξε εκτός τουρνουά τις ΗΠΑ.

Συναρπαστικές αναμετρήσεις μας επιφύλασσε η τελευταία αγωνιστική (3η) του τρίτου ομίλου του Κόπα Αμέρικα. Η ασταμάτητη Ουρουγουάη έκανε το 3/3 επικρατώντας των ΗΠΑ (0-1), οι οποίοι έμειναν εκτός από τη φάση των νοκ-άουτ. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τη Σελέστε να έχει τον έλεγχο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 66ο λεπτό, ο Ματίας Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα να πανηγυρίζει άνετα την πρόκριση και να περιμένει τη Βραζιλία ή την Κολομβία στα προημιτελικά του τουρνουά.

Στο άλλο ματς, ο Παναμάς επιβλήθηκε στον δικό του «τελικό» της Βολιβίας (1-3) κι έγραψε ιστορία, καθώς θα παίξει σε προημιτελικό Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στο 22ο λεπτό η ομάδα του Κρίστιανσεν πήρε το προβάδισμα με σκόρερ τον Φαγιάρδο. Στο 63΄ πέρασε στο ματς ο Μιράντα, για λογαριασμό της Βολιβίας κι έξι λεπτά αργότερα ο 26χρονος φορ ισοφάρισε σε 1-1. 

Ο Παναμάς πίεσε ψηλά για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ και η υπεροχή του απέδωσε καρπούς, με τον Εδουάρδο Γκερέρο να διαμορφώνει το 1-2 στο 74΄. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιάνις, που μπήκε στο ματς στο 90′ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «σφράγισε» το ιστορικό τρίποντο (1-3).

Στα προημιτελικά, ο Παναμάς θα αντιμετωπίσει είτε τη Βραζιλία, είτε την Κολομβία.