Άνετη και ωραία η «πεντάστερη» Ουρουγουάη - Ο Παναμάς έβαλε σε... μπελάδες τις ΗΠΑ (vids)

Εθνική Ουρουγουάης

i

© Imago

Άνετη και ωραία η «πεντάστερη» Ουρουγουάη - Ο Παναμάς έβαλε σε... μπελάδες τις ΗΠΑ (vids)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:58 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 28.06.2024

Η επιβλητική Ουρουγουάη έκανε το 2/2 και πήρε την πρόκριση, ενώ την ίδια ώρα ο Παναμάς έβαλε... φωτιά στον όμιλο.

Σπουδαίες αναμετρήσεις μας επιφύλασσε η δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Κόπα Αμέρικα.

Η Ουρουγουάη αντιμετώπισε τη Βολιβία, απέδειξε την ανωτερότητά της και με επιβλητικό τρόπο (5-0) «κλείδωσε» την πρόκριση κάνοντας το 2/2. Από την άλλη, οι ΗΠΑ γνώρισαν την ήττα από τον Παναμά (2-1), ο οποίος έδειξε τα... δόντια του κι άλλαξε τα δεδομένα.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι στην αναμέτρηση της Σελέστε, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα είχε σε εξαιρετική μέρα τον Φακούντο Πελίστρι που μέτρησε γκολ και ασίστ. Ο ίδιος άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, με τον Νιούνεζ στο 21΄ να διπλασιάζει τα τέρματα, σκοράροντας για 7ο σερί παιχνίδι με τη φανέλα της χώρας του.

Στην επανάληψη, το σκηνικό του ματς παρέμεινε ίδιο, με τη Βολιβία να προσπαθεί να βρει λύσεις και να τα βρίσκει... σκούρα στο επιθετικό κομμάτι. Στο 77΄ ο Αραούχο διαμόρφωσε το 3-0, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ακολούθησε το γκολ του Βαλβέρδε. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπεντακούρ, λίγο μετά την είσοδό του στο ματς για το τελικό 5-0.

Στην άλλη αναμέτρηση, ο Γουεά αποβλήθηκε μόλις στο 18΄ κι άφησε την οικοδέσποινα Αμερική με παίκτη λιγότερο. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, το σύνολο του Μπερχάλτερ πήρε το προβάδισμα με τον Μπαλόγκουν, όμως αυτό το τέρμα δεν αποδείχτηκε αρκετό. Ο Παναμάς «απάντησε» άμεσα (26΄) κι έφερε το ματς στα ίσα με τον Μπλάκμαν, ενώ ο Φαχάρδο έκανε το 2-1 και διαμόρφωσε την ολική ανατροπή στο 83ο λεπτό.

Λίγο πριν το φινάλε (88΄), ο Καρασκουίγια είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα κι άφησε κι αυτός τον Παναμά με 10 παίκτες.

Πλέον όλοι στον τρίτο όμιλο διεκδικούν την πρόκριση, με τις δύο αυτές ομάδες να είναι ισόβαθμες με 3 πόντους.