Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Χάαλαντ - Καλύτερος προπονητής ο Γκουαρδιόλα
i

©glomex

Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Χάαλαντ - Καλύτερος προπονητής ο Γκουαρδιόλα

Κώστας Τσιακλής • 20:31 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 14.08.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ανακηρύχθηκε από την UEFA ως ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2022-2023. Το βραβείο του καλύτερου προπονητή πήρε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η UEFA ανακοίνωσε τον ποδοσφαιριστή της χρονιάς για τη σεζόν 2022-2023. Αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, που έσπασε όλα τα κοντέρ στην πρώτη του χρονιά με τη νέα του ομάδα. Επιπλέον κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα που οδήγησε τους «πολίτες» στην κατάκτηση του τρεμπλ.

Το απόγευμα της Πέμπτης (31/08) διεξήχθη στο Μονακό η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League. Από την όλη διαδικασία ξεχώρισε φυσικά ο 7ος όμιλος στον οποίο θα δούμε Παρί Σεν Ζερμέν, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μίλαν και Νιούκαστλ. 

Πέραν από την κλήρωση όμως είχαμε και την απονομή των βραβείων για τους κορυφαίους της περασμένης σεζόν. Το βραβείο του καλύτερου παίκτη για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 διεκδίκησαν οι Κέβιν Ντε Μπρόινε, Λιονέλ Μέσι και Έρλινγκ Χάαλαντ. Νικητής αναδείχθηκε φυσικά ο τελευταίος, ο οποίος στην παρθενική του χρονιά με τη Σίτι σημείωσε 52 τέρματα και μοίρασε εννέα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κορυφαίος προπονητής ο Γκουαρδιόλα

Η UEFA έδωσε και το βραβείο του καλύτερου προπονητή της προηγούμενης σεζόν. Αυτός είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα που έκοψε πρώτος το νήμα και άφησε πίσω του Σιμόνε Ιντζάγκι και Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Καταλανός τεχνικός οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι σε ένα ιστορικό τρεμπλ αφού σήκωσε το Champions League, την Premier League και το FA Cup. Κάτι τέτοιο είχε πετύχει μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 1999.