Κοσμάς: «Η ΑΕΚ θέλει VAR, ημιαυτόματο οφσαιντ και goal-line technology»

Κοσμάς

i

Γιώργος Κοσμάς/intime

Κοσμάς: «Η ΑΕΚ θέλει VAR, ημιαυτόματο οφσαιντ και goal-line technology»

Κώστας Τσίλης 16:32 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 05.09.2024

Στην συνεδρίαση της Λίγκας μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα που αφορούν την τεχνολογία που θα βοηθήσει τις διαιτητικές αποφάσεις και η θέση της Ένωσης ήταν απολύτως ξεκάθαρη

Δεν έχει περάσει παρά μόνο μια εβδομάδα από τότε που η ΑΕΚ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ, με την οποία μεταξύ άλλων, ζητούσε να μπει το σύστημα και για το ημιαυτόματο οφσαιντ αλλά και για την goal line technology. Και όταν τα ζητήματα αυτά μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης στην συνεδρίαση της Superleague, ο Γιώργος Κοσμάς εξέφρασε ξεκάθαρη θέση.

Κόντρα Κοσμά και Μπέου στη Λίγκα: «Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν και θα φοβηθεί τον Βόλο;»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:12 - 05.09.2024

Κόντρα Κοσμά και Μπέου στη Λίγκα: «Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν και θα φοβηθεί τον Βόλο;»

Αντικείμενο διαμάχης έγινε στην συνεδρίαση της Stoiximan Super League η ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον τηλεοπτικό πάροχο να δίνει επί της ουσίας την λύση.

«Η ΑΕΚ θέλει VAR, ημιαυτόματο οφσαιντ και goal-line technology. Θέλει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία που μπορεί να υπάρχει στο πρωτάθλημα. Επιθυμούμε τη διαφάνεια και την αξιοπιστία. Στείλαμε επιστολή στην ΕΠΟ για την απόκτηση την εγκατάσταση και την εφαρμογή τους. Είμαστε υπέρ για οτιδήποτε μπορεί να περιορίσει τοξικότητα και την αμφισβήτηση ανεξάρτητου κόστους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ.

Μάλιστα ο Κοσμάς κατέστησε σαφές πως η Ένωση είναι αποφασισμένη να καλύψει το κόστος που της αναλογεί, προκειμένου να τοποθετηθούν τα απαραίτητα εξαρτήματα για να λειτουργήσουν αυτές οι δυο τεχνολογίες. «Η ΑΕΚ καλύπτει όποιο ποσό τις αναλογεί για να έχουμε καθαρό προϊόν και πρωτάθλημα. Το VAR το χειρίζονται άνθρωποι αλλά δεν το αμφισβητούμε. Θα μπορούσαμε να πούμε και εμείς, αλλά δεν είπαμε λέξη. Θα μπορούσαμε αλλά η ΑΕΚ δε θα είναι ανακόλουθη. Επίσης ζητήσαμε από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ να δίνονται στη δημοσιότητα οι διάλογοι του VAR και των διαιτητών για την καλύτερη συνεργασία όλων».