Η... ξενιτιά από τα 13, ο Άγιαξ και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του: Ποιος είναι ο Κώστας Λάμπρου που βρίσκεται στη λίστα της Μπαρτσελόνα

Φωτ. IMAGO

Η... ξενιτιά από τα 13, ο Άγιαξ και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του: Ποιος είναι ο Κώστας Λάμπρου που βρίσκεται στη λίστα της Μπαρτσελόνα

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:03 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 23.09.2024

Μετά από... μία ζωή στην Ολλανδία κι έχοντας υπάρξει μέλος σπουδαίων συλλόγων της χώρας, ο Κώστας Λάμπρου είναι ανάμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες του Μαρκ Τερ Στέγκεν, σύμφωνα με τη Mundo Deportivo.

Είναι Έλληνας τερματοφύλακας, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα παρά μόνο στο ολλανδικό και βρίσκεται στη λίστα της Μπαρτσελόνα ως αντικαταστάτης του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Μόλις προσωπογραφήσαμε τον Κώστα Λάμπρου. Ο 33χρονος (γεννηθείς στις 18 Σεπτεμβρίου 1991) πορτιέρε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φέγενορντ το περασμένο καλοκαίρι κι είναι ακόμη χωρίς ομάδα, είναι ανάμεσα στα ονόματα που εξετάζουν οι Καταλανοί για τον αντικαταστάτη του Γερμανού τερματοφύλακα, σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo».

Η Μπαρτσελόνα κοιτάει Έλληνα τερματοφύλακα για να καλύψει το κενό του Τερ Στέγκεν!
LA LIGA

10:09 - 23.09.2024

Η Μπαρτσελόνα κοιτάει Έλληνα τερματοφύλακα για να καλύψει το κενό του Τερ Στέγκεν!

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μαρκ Άντρε Τερ Στέγκεν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως εξετάζουν την περίπτωση ενός Έλληνα κίπερ για να καλύψει το κενό του Γερμανού πορτιέρε κάτω από τα γκολπόστ.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι να ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο η Μπαρτσελόνα μπορεί να αποκτήσει μόνο τερματοφύλακα που είναι ελεύθερος.

Από τον Χαλκίνεο Χαλκίδας στον Άγιαξ

Ο Κώστας Λάμπρου μεγάλωσε στο Αλιβέρι της Εύβοιας κι έχοντας πατέρα ποδοσφαιριστή και μετέπειτα προπονητή στα τοπικά πρωταθλήματα ήξερε από μικρός ποιον δρόμο ήθελε να ακολουθήσει. Από τη δευτέρα Δημοτικού παίζει στον Χαλκίνεο Χαλκίδας. Η αγάπη του για τη «στρογγυλή θεά» είναι τόσο μεγάλη που ο 8χρονος τότε Κώστας έπαιρνε το ΚΤΕΛ, έκανε μία ώρα δρόμο, για να πάει στις προπονήσεις. Είχε πάρει το κινητό της μητέρας του κι όταν έφθανε στο γήπεδο έπαιρνε να την ενημερώσει ότι όλα είναι καλά.

Συμμετέχει στη μικτή Ελλάδας που ονομαζόταν «Ελπίδα» όπου μετράει τις πρώτες διακρίσεις του. Το 2001 έφυγε από το Αλιβέρι για να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Αρχικά βρέθηκε στο Λονδίνο (στις ακαδημίες της Τσέλσι και της Άρσεναλ) και στη συνέχεια στο Άμστερνταμ. Σε ηλικία 13 ετών, έπαιξε σε ένα τουρνουά στην Ολλανδία.

Ένας σκάουτερ έγινε ο μάνατζερ του και στη συνέχεια τον οδήγησε στη Φέγενορντ, όπου υπέγραψε δελτίο και αργότερα, συμβόλαιο συνεργασίας. Ξεκινώντας στην U-17 της Φέγενορντ και ύστερα στην U-19 ο Έλληνας τερματοφύλακας μετράει ένα Σούπερ Καπ και ένα πρωτάθλημα. Από το 2008 μέχρι το 2015 ανήκε στη Φέγενορντ, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός το 2010-2011 στην Εξέλσιορ και το 2014-2015 στη Βίλεμ.

Μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα της Βίλεμ το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και τον Αύγουστο του 2017 ανακοινώνεται από τον Άγιαξ και γίνεται ο τέταρτος Έλληνας στην ιστορία του «Αίαντα» μετά τους Νίκο Μαχλά, Γιάννη Αναστασίου και Άγγελο Χαριστέα. Ύστερα από δύο χρόνια ο Ευβοιώτης γκολκίπερ μένει ελεύθερος και τον Ιούλιο του 2019 ανακοινώνεται από τη Φίτεσε. Την επόμενη σεζόν αγωνίζεται με τη φανέλα της Βάαλβαϊκ και τον Ιούνιο του 2021 η Τσβόλε ανακοινώνει την απόκτησή του. Τον Ιούλιο του 2022 επιστρέφει στη Βίλεμ και το επόμενο καλοκαίρι φορά ξανά τη φανέλα της Φέγενορντ, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πριν μερικούς μήνες.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Στη ηλικία των 25 ετών ο Κώστας Λάμπρου έφθασε να γίνει θέμα ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το Fox Sports με τίτλο «Kostas wat het kost». Ένα μίνι φιλμ για τη ζωή του, μιλώντας με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του αλλά και τη μητέρα του. Η ταινία προβλήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017 στον κινηματογράφο Pathe Tilburg!