Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Κοστίνια

Ο Κοστίνια στον Ολυμπιακό

i

© Olympiacos

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Κοστίνια

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:33 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 09.07.2024

Την απόκτηση του Κοστίνια ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, με τον Πορτογάλο να αποτελεί πλέον μέλος του ρόστερ του Μεντιλίμπαρ.

Μετά τον Στάμενιτς, τον Αναγωνστόπουλο και τον Ντάνι Γκαρθία, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην ανακοίνωση ενός ακόμα παίκτη. Ο Κοστίνια έγινε η τέταρτη μεταγραφή της ομάδας, η οποία και γνωστοποίησε επίσημα την απόκτηση του νεαρού μπακ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου δεξιού μπακ Ζοάο Πέδρο Λουρέιρο ντα Κόστα ή αλλιώς Κοστίνια. Ο 24χρονος ακραίος αμυντικός γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 2000 και σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των Πόρτο και Μπράγκα.

Ακολούθησε η Ρίο Άβε, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάιο του 2018. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε 37 συμμετοχές με τη Ρίο Άβε, σημείωσε πέντε γκολ και έδωσε έξι ασίστ.

Έχει φορέσει 121 φορές τη φανέλα της και είναι διεθνής με την U18, την U19, την U20 και την U21 της εθνικής Πορτογαλίας.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έφτασε σε συμφωνία με τη Ρίο Άβε για τον Κοστίνια τον περασμένο Δεκέμβριο, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Ο νεαρός μπακ θα έρθει να πλαισιώσει τον Ροντινέι ως μία εναλλακτική με ποιότητα. Άλλωστε, τη φετινή σεζόν ο Βραζιλιάνος έπαιζε ασταμάτητα με τους «ερυθρόλευκους», σημειώνοντας συνολικά 50 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την επόμενη σεζόν, λοιπόν, θα έχει στο πλευρό του ένα στήριγμα το οποίο και ανάσες θα του δώσει, αλλά και θα προσφέρει στον σύλλογο το ταλέντο του.

Βεβαίως, το ερώτημα που γεννάται είναι το πόσο ταλαντούχος είναι ο Κοστίνια. Η απάντηση έρχεται από την κορυφαία ενδεκάδα της Primeira Liga, εκεί όπου ο νεαρός μπακ, ηλικίας 24 ετών, αναδείχθηκε ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας για τη σεζόν 2023-24. Μάλιστα, στην ψηφοφορία συμμετείχαν παίκτες και προπονητές, οι οποίοι και έκριναν πως ο Πορτογάλος ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Ο προπονητής του στη Ρίο Άβε, Λουίς Φρέιρε, δεν έκρυψε την εκτίμησή που τρέφει για τον παίκτη, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως έκανε εξαιρετική σεζόν. «Ο Κοστίνια είναι ένας από τους παίκτες με τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες. Έκανε εξαιρετική σεζόν! Αυτός και ο Γκούγκα είναι δύο παίκτες που δίνουν αρκετά μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι τους», είχε αναφέρει ο τεχνικός του συλλόγου της Primeira Liga. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που τον εμπιστεύτηκε σε συνολικά 37 αγώνες, με τον Κοστίνια να του... επιστρέφει έξι γκολ και πέντε ασίστ.