Ο Μπάμπης Κωστούλας έγραψε ιστορία στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στη Λυών

Μπάμπης Κωστούλας

i

©Intime

Ο Μπάμπης Κωστούλας έγραψε ιστορία στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στη Λυών

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:07 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 27.09.2024

Ο Μπάμπης Κωστούλας έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη κι έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός άντεξε για 65΄ λεπτά στο «Groupama Stadium», όμως πλήρωσε δύο αμυντικές αδράνειες, δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά και ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τη Λυών για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League, έχοντας ξανά πρόβλημα στη δημιουργία.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι εκείνοι τις ευκαιρίες τους να πετύχουν κάποιο γκολ με κορυφαία αυτή του Μπάμπη Κωστούλα. Ο Βολιώτης επιθετικός του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 60' στη θέση του Ρομάν Γιάρεμτσουκ και μερικά λεπτά αργότερα πήγε να πετύχει το γκολ της ζωής του.

Συγκεκριμένα, στο 70ο λεπτό και με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Λυών, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο, η μπάλα έφθασε στον Κωστούλα ο οποίος επιχείρησε να σκοράρει με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι περνώντας λίγο πάνω από τα δοκάρια του Περί. Ο νεαρός φορ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε την περασμένη σεζόν το Youth League σε επίπεδο Νέων, παραλίγο μετατρέψει σε ονειρικό το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Μπάμπης Κωστούλας σε ηλικία 17 ετών, τριών μηνών και 29 ημερών (γεννηθείς 30 Μαΐου 2007) έγινε ο τρίτος νεότερος σε ηλικία που παίζει με τους «ερυθρόλευκους» στην Ευρώπη (μικρότεροί του μόνο ο Δημήτρης Πλέσσας και ο Κυριάκος Καλκιτανίδης στο Ολυμπιακός-Ζίλινα, το μακρινό 1961).

Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την λήξη της αναμέτρησης, σχολίασε πως ήταν όνειρό του να αντιπροσωπεύσει την ομάδα σε τέτοια παιχνίδια, ενώ μίλησε για τα συναισθήματά του την στιγμή που του ανακοινώθηκε ότι μπαίνει ως αλλαγή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν το όνειρό μου να αντιπροσωπεύσω την ομάδα σε τέτοια παιχνίδια. Όταν ο προπονητής μου είπε να ετοιμαστώ ήταν η στιγμή μου.

Κρατάω το ντεμπούτο μου και το πάθος που έβγαλε η ομάδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είπα στη μητέρα μου ότι θα προσπαθήσω να σκοράρω με ένα ψαλιδάκι, αλλά δεν το κατάφερα».