O Κωστούλας βιώνει αυτό που κάθε παιδί θα ήθελε να λέει στους φίλους του...

O Κωστούλας βιώνει αυτό που κάθε παιδί θα ήθελε να λέει στους φίλους του...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:30 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 27.09.2024

Το βράδυ της Πέμπτης (27/9) ο Κωστούλας αγωνίστηκε στην αναμέτρηση Λυών - Ολυμπιακός και παραλίγο να πετύχει το γκολ της χρονιάς. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά όνειρα του νεαρού παίκτη που κατάφερε να τα κάνει πράξη...

Φαινόμενο Μπάμπης Κωστούλας! Ένα παιδί που από τα τοπικά γήπεδα του Βόλου κατάφερε να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα σε ένα ματς του UEFA Europa League. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής το βράδυ της Πέμπτης (27/9) αγωνίστηκε ως αλλαγή στο Λυών - Ολυμπιακός και που παραλίγο να πετύχει το κορυφαίο τέρμα της χρονιάς. Αυτό ήταν βέβαια ένα από τα πολλά που κατάφερε...

Η αρχή της ποδοσφαιρικής του καριέρας έγινε στη Μαγνησία, εκεί όπου ο 17χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν για λογαριασμό της Αγίας Άννας. Ο Ολυμπιακός ανακάλυψε το ταλέντο του και τον Σεπτέμβρη του 2022 αποφάσισε να επενδύσει σε αυτόν, αποκτώντας τον για την Κ17 της ομάδας.

Ανακοίνωση από τη «Θύρα 7» για την επικείμενη απόκτηση του Γιαζίτσι από τον Ολυμπιακό: «Ποτέ δεν κρυφτήκαμε - Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:12 - 27.09.2024

Ανακοίνωση από τη «Θύρα 7» για την επικείμενη απόκτηση του Γιαζίτσι από τον Ολυμπιακό: «Ποτέ δεν κρυφτήκαμε - Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»

Μία ανακοίνωση, με αφορμή την επερχόμενη άφιξη του Γιουσούφ Γιαζιτσί στον Ολυμπιακό, εξέδωσε η Θύρα 7 και αυτή αφορούσε την καταγωγή του παίκτη.

Φυσικά το... Κωστουλέικο έχει έφεση στο ποδόσφαιρο, αφού τόσο ο πατέρας του όσο και ο αδερφός του έχουν λατρεία στη στρογγυλή θεά. Αφενός, ο μπαμπάς του, Θανάσης Κωστούλας, εντάχθηκε το 1999 στον Ολυμπιακό και εκεί κατέκτησε επτά πρωταθλήματα. Ο αδερφός του, Κωνσταντίνος, από την άλλη, ανήκε στο ρόστερ της Β' ομάδας των Πειραιωτών και πλέον δοκιμάζει την τύχη του στα γήπεδα της Πορτογαλίας, με τη φανέλα της Κ23 Ρίο Άβε.

Όσο για τον Μπάμπη; Ο 17χρονος παίκτης βιώνει αυτό που κάθε παιδί θα ήθελε να λέει στους φίλους του. Σε όλους έχει γίνει η ερώτηση «τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και αν η απάντηση του Κωστούλα ήταν «ένας καλός ποδοσφαιριστής» τότε σίγουρα έχει πετύχει ως επί το πλείστον τον σκοπό του. Ο ίδιος είναι 17 ετών, 3 μηνών και 28 ημερών, όμως μέχρι τώρα έχει ζήσει κάτι που μεγαλύτεροί του ακόμα κυνηγούν και ψάχνουν.

Ευρωπαϊκή διάκριση; Τσεκ! Ο επιθετικός ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του περσινού UEFA Youth League, το οποίο και ο Ολυμπιακός Κ19 τελικά κατέκτησε. Όσο για τη συμβολή του; Στα 8 ματς που έδωσε η ομάδα του, εκείνος σκόραρε πέντε γκολ και πρόσφερε δύο ασίστ. Αυτό άλλωστε του εξασφάλισε και την άνοδο στην πρώτη ομάδα, αφού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τις δυνατότητές του και τον εμπιστεύτηκε.

Αγώνας με την πρώτη ομάδα; Τσεκ! Αυτή η εμπιστοσύνη ήρθε στην πρεμιέρα της φετινής Stoiximan Super League όπου ο Κωστούλας έπαιξε βασικός στο Βόλος - Ολυμπιακός. Ο νεαρός παίκτης ήταν αγχωμένος και αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή του εν τέλει να τον προστατεύει και να τον περνά αλλαγή στο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ήρθε και το βράδυ της Πέμπτης (27/9) όπου ο Ισπανός τον έβαλε στον αγώνα Λυών - Ολυμπιακός. Εκεί, ο 17χρονος άσος παραλίγο να πετύχει ένα μυθικό τέρμα, αλλά στο 70' το «ψαλιδάκι» που έκανε πέρασε ξυστά πάνω από την εστία.

Αύξηση χρηματιστηριακής αξίας; Τσεκ; Τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με το transfermarkt, ο Κωστούλας κόστιζε 75 χιλιάδες ευρώ. Έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2024, ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε αξία 550 χιλιάδες. Mέσα σε διάστημα 12 μηνών, δηλαδή, αυτή ανέβηκε σχεδόν επτά φορές. Όλα αυτά δίχως καν να έχει ενηλικιωθεί...