Διαμάντια ετών 17: Πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της γενιάς του ο Γιαμάλ - Πόσο κοστίζει ο Κωστούλας

Μπάμπης Κωστούλας

i

©Intime

Διαμάντια ετών 17: Πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της γενιάς του ο Γιαμάλ - Πόσο κοστίζει ο Κωστούλας

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:15 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 30.09.2024

Ο Μπάμπης Κωστούλας βρίσκεται στην 40η θέση στη λίστα των πιο ακριβών 17χρονων ποδοσφαιριστών, στην κορυφή της οποίας συναντάμε τον Λαμίν Γιαμάλ.

Από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής του περνά δίχως αμφιβολία ο Μπάμπης Κωστούλας. Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού, ο οποίος τον περασμένο Μάιο πανηγύρισε την κατάκτηση του Youth League, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και πλέον βρίσκεται στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Ο Βολιώτης φορ συμμετείχε στην προετοιμασία των Πειραιωτών και ήδη από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν ο Βάσκος τεχνικός του δείχνει πως τον υπολογίζει. Η αρχή έγινε στο ματς με τον Βόλο στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League που ο Μεντιλίμπαρ του έδωσε φανέλα βασικού, ακολούθησαν μερικά ακόμα λεπτά συμμετοχής και το... κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν τον πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα κόντρα στη Λυών στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League, όπου πήγε να πετύχει και το γκολ της ζωής του. Ο Κωστούλας έχει αρπάξει κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Βάσκος κόουτς και γι΄ αυτό άλλωστε ξεκίνησε βασικός και στο χθεσινό (29/9) εντός έδρας ματς των Πειραιωτών κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο νεαρός επιθετικός όσες φορές έχει αγωνιστεί είναι μέσα σε όλες τις φάσεις, πιέζει, έχει σωστές τοποθετήσεις, προσφέρει στην ομάδα του και το μόνο που του λείπει είναι το γκολ, το οποίο είναι θέμα χρόνου να έρθει.

Ο Κωστούλας μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα τόσο με τη φανέλα των Νέων του Ολυμπιακού όσο και με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» έχει ανεβάσει και τη χρηματιστηριακή του αξία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το transfermarkt o νεαρός φορ κόστιζε τον Ιούνιο του 2023 75.000 ευρώ και πλέον η αξία του αγγίζει τα 600.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο 17χρονος (γεννηθείς 30 Μαΐου 2007) βρίσκεται στην 40η θέση στη λίστα με τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Όσο για το ποιος είναι ο πιο ακριβός 17χρονος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως; Η απάντηση είναι ο Λαμίλ Γιαμάλ, η χρηματιστηριακή αξία του οποίο υπολογίζεται στα 120.000 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt.