Κωστούλας και Καρέτσας στη λίστα του Guardian με τα 60 κορυφαία ταλέντα του κόσμου

Χαράλαμπος Κωστούλας

i

©intime

Κωστούλας και Καρέτσας στη λίστα του Guardian με τα 60 κορυφαία ταλέντα του κόσμου

Δημήτρης Χούπης 17:32 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 15.10.2024

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας βρίσκονται στη λίστα του Guardian με τα εξήντα κορυφαία ταλέντα του κόσμου.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας εδώ και λίγους μήνες αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο 17χρονος ήταν στην ομάδα του Ολυμπιακού που τον περασμένο Μάιο κατέκτησε το Youth League νικώντας τη Μίλαν με 3-0, αλλά και στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» που έπαιξε στο Μαρακανά για τον τελικό του Διηπειρωτικού απέναντι στη Φλαμένγκο.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος τον έχει χρησιμοποιήσει σε τέσσερα παιχνίδια, με το ένα να είναι στο Europa League. Κάπως έτσι ο Κωστούλας κατάφερε να φανεί και εκτός Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Guardian έβγαλε τη λίστα του Next Generation 2024 με τον παίκτη του Ολυμπιακού να είναι μέσα στα εξήντα κορυφαία ταλέντα του κόσμου.

«Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το Conference League την περασμένη σεζόν, αλλά δεν είναι λιγότερο αξιοσημείωτο ότι η ομάδα νέων κατέκτησε το Youth League. Ο Κωστούλας ήταν το νεαρότερο μέλος της ομάδας που κέρδισε την Ίντερ και την Μπάγερν Μονάχου στο δρόμο για τον τελικό, στον οποίο νίκησε τη Μίλαν με 3-0.

Ο δυνατός σέντερ φορ σημείωσε πέντε γκολ και έδωσε δύο ασίστ σε οκτώ ματς και τράβηξε τα βλέμματα με το όραμα και τις ποιοτικές του πάσες. Καλός στον αέρα, απειλεί στην περιοχή του πέναλτι, αλλά του αρέσει να κινείται πιο πίσω και είναι γρήγορος στα πόδια», αναφέρεται στον Guardian.

Στη λίστα βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας, ο οποίος αγωνίζεται στο Βέλγιο για λογαριασμό της Γάνδης. Ο 16χρονος ο οποίος έχει τη βελγική υπηκοότητα αλλά και ελληνική καταγωγή, αποτελεί ένα από τα κορυφαία ταλέντα του βελγικού ποδοσφαίρου.

Με τη Γάνδη φέτος έχει οκτώ συμμετοχές με μία ασίστ, ενώ έχει υπάρξει και διεθνής με τις μικρές κατηγορίες του Βελγίου.