Ο Κωστούλας βρέθηκε μία ανάσα από το να μπει στο... κλαμπ των Μουνιαΐν και Λουκάκου

O Μπάμπης Κωστούλας στο Λυών - Ολυμπιακός

i

© Intime

Ο Κωστούλας βρέθηκε μία ανάσα από το να μπει στο... κλαμπ των Μουνιαΐν και Λουκάκου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:38 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 28.09.2024

Λίγα εκατοστά μακριά από το να γράψει ιστορία βρέθηκε ο Μπάμπης Κωστούλας, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Λυών - Ολυμπιακός. Αν η τύχη ήταν με το μέρος του, ο ίδιος θα έμπαινε στο... κλαμπ των Μουνιαΐν και Λουκάκου.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο κάτοχος του UEFA Europa Conference League, Ολυμπιακός, ηττήθηκε - παρά την προσπάθειά του - από τη Λυών με 2-0. Στο εν λόγω παιχνίδι αγωνίστηκε και ο νεαρός ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων», Μπάμπης Κωστούλας, ο οποίος λίγο έλειψε να γράψει ιστορία.

Ειδικότερα, στο 65ό λεπτό του αγώνα ο Τσερκί από δύσκολο σημείο στα δεξιά της περιοχής επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στην εστία του Τζολάκη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το 1-1 και αυτό θα μπορούσε να το είχε πετύχει ο Κωστούλας, εντούτοις το «ψαλιδάκι» του πέρασε ξυστά πάνω από την εστία του Περί.

Αφενός, αυτό από μόνο του θα ήταν ένα φοβερό επίτευγμα, αφού «ψαλιδάκι» δεν βλέπει κανείς συχνά στο ποδόσφαιρο. Όπως ήταν λογικό, μετά από εκείνο του Ελ Κααμπί κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το τέρμα του 17χρονου ποδοσφαιριστή θα μνημονευόταν στα επόμενα χρόνια. Αφετέρου, παράλληλα, αν ο Κωστούλας τελικά είχε κάνει τελικά το 1-0, τότε ο ίδιος θα έμπαινε στο... κλαμπ των Ικέρ Μουνιαΐν και Ρομέλου Λουκάκου, οι οποίοι και αποτελούν τους νεαρότερους σκόρερ στην ιστορία του UEFA Europa League.

© Intime

O επιθετικός του Ολυμπιακού δεν θα τους ξεπερνούσε - αφού αμφότεροι σκόραραν σε ηλικία 16 ετών - παρόλα αυτά θα έβαζε τον εαυτό του στη λίστα με τους μικρότερους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει στο UEFA Europa League. Συγκεκριμένα, με ηλικία 17 ετών και 120 ημερών, ο Μπάμπης Κωστούλας θα βρισκόταν τρίτος πίσω από τους δύο μεγάλους αστέρες, ξεπερνώντας τους Ντεζιρέ Ντουέ, Άνταμ Μάχερ και Γιουσούφ Ντεμίρ.

Παρόλα αυτά, ο πρωταθλητής με την Κ19 στο Youth League πέτυχε ένα επίτευγμα με τα «ερυθρόλευκα». Ειδικότερα, ο Μπάμπης Κωστούλας έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών που αγωνίζεται στο UEFA Europa League. Προκάτοχος αυτού του ρεκόρ ήταν ο συμπαίκτης του στον αγώνα της Πέμπτης (26/9), Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος το πέτυχε σε ηλικία 18 ετών, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Αστάνα.