Κώτσιρας: «Να χτίσουμε επάνω στην εμφάνιση του Άμστερνταμ»

Κώτσιρας: «Να χτίσουμε επάνω στην εμφάνιση του Άμστερνταμ»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 12:00 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 16.08.2024

Οι δηλώσεις του Γιάννη Κώτσιρα, μετά το τέλος του αγώνα Άγιαξ - Παναθηναϊκός 0-1 (0-1 παράταση, 13-12 πέναλτι) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αποστολή στο Άμστερνταμ

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε από ανθεκτικότητα, πείσμα και αποτελεσματικότητα στα 120 λεπτά στο Άμστερνταμ, κόντρα στον Άγιαξ. Έστω και αν δεν κατάφερε να περάσει στα playoffs του Europa League. Τον περιμένει η Λανς στα playoffs του Conference League, αποστολή που είναι δύσκολη λόγω της υψηλής δυναμικής των Γάλλων. Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κώτσιρας, μίλησε μετά τη ρεβάνς της Ολλανδίας για την εμφάνιση του Τριφυλλιού αλλά και για τους στόχους στα επόμενα παιχνίδια που έρχονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πολυποίκιλου δεξιού μπακ του Παναθηναϊκού:

Για την καλή εμφάνιση, τη διαχείριση της ρεβάνς με τον Άγιαξ, αλλά και τον αποκλεισμό από τους Ολλανδούς: «Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά μας. Όταν φτάνεις στη διαδικασία των πέναλτι ξέρεις πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια σε όλους. Προχωράμε για την επόμενη δοκιμασία που έχουμε με τη Λανς. Να συνεχίσουμε στο Conference League και να έχουμε ευρωπαϊκά ματς μέσα στη σεζόν».

Για την εκτός έδρας νίκη στο 90λεπτο και στην παράταση επί του Άγιαξ, μετά το 1996, και κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει βάση για τη σεζόν: «Είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Κερδίσαμε εδώ. Αν είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα στην Αθήνα, ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς. Σε δύσκολη έδρα, με δύσκολο αντίπαλο, η ομάδα έδειξε ότι είναι ανταγωνιστική και διεκδίκησε την πρόκριση. Είναι σημαντικό ότι στην αρχή της σεζόν δείξαμε τέτοιο μέταλλο κατά τη διαρκεια του παιχνιδιού».

Για τον βαθμό δυσκολίας, από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, να δίνουν τόσο απαιτητικά παιχνίδια σε περίοδο προετοιμασίας: «Σίγουρα είναι δύσκολο. Υπάρχει διαχείριση από τον προπονητή μας και το επιτελείο. Εμείς δουλεύουμε στις προπονήσεις, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Όλες οι ομάδες που αγωνίζονται τώρα, βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Αν θέλεις να παίζεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, πρέπει να είσαι δυνατός αυτήν την περίοδο».

Για το τι κρατάει ο ίδιος από τη συνολική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ: «Την προσπάθεια όλων των παιδιών που το πάλεψαν μέχρι τέλους. Νομίζω πρέπει να χτίσουμε σε αυτή την εμφάνιση και να συνεχίσουμε με καλές εμφανίσεις τώρα που ξεκινά το Πρωτάθλημα, αλλά και στους αγώνες με τη Λανς».