Κοβάσεβιτς: «Ονειρο ο τελικός του Conference League, δεν φοβόμαστε ότι θα χάσουμε τον Ελ Κααμπί»

Ντάρκο Κοβάσεβιτς

i

©Intime

Κοβάσεβιτς: «Ονειρο ο τελικός του Conference League, δεν φοβόμαστε ότι θα χάσουμε τον Ελ Κααμπί»

Κώστας Τόπας 15:33 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 29.05.2024

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε για τον τελικό του Ολυμπιακού στο Conference League στην «OPAP Arena» κόντρα στην Φιορεντίνα, το μέλλον του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο τελικός του Conference League πλησιάζει, καθώς στις 29 Μαΐου (2200) Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα δώσουν τη «μάχη» τους στην OPAP Arena για την κατάκτηση του τροπαίου.

Γι' αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση μίλησε στο «Gianlucadimarzio.com», ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη, την κατάκτηση της Youth League τον, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Οι Baladeros αποθεώνουν τον ΠΑΟΚ που... έψησε το ψάρι στα χείλη των αντιπάλων του
SPORTAL ORIGINALS

14:24 - 20.05.2024

Οι Baladeros αποθεώνουν τον ΠΑΟΚ που... έψησε το ψάρι στα χείλη των αντιπάλων του

Ο ΠΑΟΚ «έψησε» τους αντιπάλους του στο τέλος της μακράς διαδικασίας για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Επικράτησε 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι Baladeros κάνουν τον απολογισμό των Big 5 λίγες ώρες μετά το φινάλε της Stoiximan Super League.

«Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τον τομέα των Υποδομών και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα. Έχουμε νεαρούς που έρχονται από τα κάτω και βρίσκονται στο κατώφλι της πρώτης ομάδας. Για εμάς είναι σημαντικό και σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δουλεύει καλά», ανέφερε αρχικά ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και στη συνέχεια μίλησε για τον Βάσκο προπονητή των Πειραιωτών.

«Απλός άνθρωπος και σπουδαίος προπονητής. Κέρδισε το Europa League με τη Σεβίλλη και έχει μεγάλη εμπειρία. Ο πρόεδρος και εγώ επιλέξαμε τον Μεντιλίμπαρ για αυτό. Από τότε που έφτασε, ένωσε την ομάδα, είμαστε σαν μια οικογένεια. Χρησιμοποιεί σχεδόν όλους τους παίκτες γιατί έχουμε παίξει πολλούς αγώνες. Ξέρει πώς να οδηγεί την ομάδα, μετά δεν μπορώ να σου πω την τακτική του και όλα τα άλλα».

«Δεν πωλείται ο Ελ Κααμπί»

Ελ Κααμπί ©Intime

Για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 32 γκολ τη φετινή σεζόν, εκ των οποίων τα δέκα στο Conference League, ο Κοβάσεβιτς τόνισε πως ο Μαροκινός αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ομάδας και πως δεν είναι προς πώληση.

«Πρώτα απ' όλα λέω ότι είναι ένας σπουδαίος εργατικός, σοβαρός άνθρωπος και σπουδαίος επαγγελματίας. Δεν είναι στατικός παίκτης και βοηθάει πολύ την ομάδα, μετά είναι ένας επιθετικός που σκοράρει πολύ και αυτή η πτυχή είναι σημαντική για κάθε επιθετικό. Κι αν φοβόμαστε μην τον χάσουμε το καλοκαίρι σε περίπτωση σημαντικών προσφορών; Όχι, έχει συμβόλαιο μαζί μας και είναι χαρούμενος στον Ολυμπιακό». 

Για την πρόκριση επί της Άστον Βίλα αλλά και για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, ο Κοβάσεβιτς δήλωσε ότι:

Ντάρκο Κοβάσεβιτς/©Intime

«Είναι τέταρτοι στην Premier League, προετοιμάσαμε καλά τα δύο παιχνίδια και γράψαμε ιστορία. Πετύχαμε έξι γκολ και παίξαμε καλά. Αξίζαμε να πάμε στον τελικό». Οσο για την Φιορεντίνα: «Είναι μια μεγάλη ομάδα με ταλαντούχους παίκτες όπως ο Μιλένκοβιτς, ο Άρθουρ, ο Γκονζάλες και ο Μπελτράν, αλλά και ο τερματοφύλακας Τερρατσιάνο. Θα τοους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Η Φιορεντίνα έναν καλό προπονητή που την οδηγεί στην κορυφή και την κάνει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αν μπορούσα ποιος θα τα αφαιρούσα; Ανέφερα μερικούς προηγουμένως, όπως ο Γκονζάλες που είναι σπουδαίος παίκτης, γνωρίζω τον Μιλένκοβιτς εδώ και πολύ καιρό και είναι εξαιρετικός αμυντικός, καθώς και καλό παιδί». 

Τέλος, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναφέρθηκε στην έδρα της «OPAP Arena», εκεί όπου ο Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για το τρόπαιο.

«Δεν παίζουμε στο γήπεδό μας, αλλά ελπίζω το Conference να μείνει στην Αθήνα. Περιμένω ένα ωραίο περιβάλλον, ελπίζω να παρακολουθήσω έναν καλό αγώνα και να κερδίσω. Θα ήταν ένα όνειρο η κατάκτηση του τροπαίου».