Κουκουρέγια: «Η μπάλα χτύπησε στο χέρι μου αλλά...»
i

© Imago

Κουκουρέγια: «Η μπάλα χτύπησε στο χέρι μου αλλά...»

Sportal newsroom 22:05 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 07.07.2024

Στην φάση του Γερμανία - Ισπανία που συζητήθηκε πολύ στάθηκε ο Κουκουρέγια, ο οποίος δήλωσε πως σέβεται τις αποφάσεις των διαιτητών.

Η Ισπανία πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Euro 2024, αποκλείοντας τη Γερμανία στη φάση των «8». Ωστόσο η δεύτερη είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Άντονι Τέιλορ, με αφορμή το χέρι του Κουκουρέγια εντός της περιοχής το οποίο δεν καταλογίστηκε ποτέ ως παράβαση.

Για το περιστατικό μίλησε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, με τον αμυντικό της Ισπανίας να τονίζει πως εφόσον οι ειδικοί τόνισαν ότι δεν υπάρχει χέρι, τότε αυτό είναι που ισχύει. «Η μπάλα χτύπησε στο χέρι μου, αλλά ο διαιτητής είπε κατευθείαν “όχι, όχι, όχι” και αυτό με έκανε να νιώσω καλύτερα. Αν οι ειδικοί της διαιτητής λένε ότι δεν είναι χέρι, τότε δεν είναι Δεν ανακατεύομαι, σέβομαι τις αποφάσεις. Κατανοώ τις αμφιβολίες. Μπορούμε να παραπονεθούμε ότι θα μπορούσε να είχε αποβληθεί ο Κρόος.

«Ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου» ή μήπως όχι; | Sportal EXPLAINER
SPORTAL ORIGINALS

16:37 - 06.07.2024

«Ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου» ή μήπως όχι; | Sportal EXPLAINER

Η απόφαση του Άντονι Τέιλορ να μην καταλογίσει πέναλτι στο χέρι του Κουκουρέγια, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης του προημιτελικού του Euro 2024, προκάλεσε απορίες και «σήκωσε» συζητήσεις. Τι υπήρχε άραγε στο μυαλό του Άγγλου διαιτητή; Ο Σωτήρης Κωσταβάρας έχει την απάντηση!

Έχουμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Είναι μίγμα νέων ποδοσφαιριστών, με έμπειρους. Ο δεσμός μας είναι ιδιαίτερος. Το να είμαστε αουτσάιντερ πριν την έναρξη του Euro μας βοήθησε. Ήξερα ότι έχουμε εξαιρετική ομάδα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κουκουρέγια.

Ο λόγος για τον οποίο δεν δόθηκε πέναλτι στο χέρι του Κουκουρέγια

Αρκετή συζήτηση έχει σηκώσει μια φάση στο Ισπανία - Γερμανία, με τους Γερμανούς να διαμαρτύρονται εντόνως. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης ο Μουσιάλα έκανε ένα σουτ και η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Κουκουρέγια.

Ωστόσο, μετά από εξέταση της φάσης από το VAR ο διαιτητής του αγώνα, Άντονι Τέιλορ, έδειξε «παίζετε» και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Όπως είναι λογικό, η απόφαση να μην καταλογίσει πέναλτι έκανε έξαλλους τους Γερμανούς, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη συγκεκριμένη φάση.

Η UEFA λοιπόν σε ενημέρωση που έχει κάνει πριν από την έναρξη του Euro έχει τονίσει ότι αν το χέρι είναι κοντά στο σώμα και σε κάθετη θέση ή το χέρι είναι πίσω από το κορμί του παίκτη, τότε δεν υπάρχει παράβαση. Όπως έγινε και στην περίπτωση του μπακ της Τσέλσι.

Το παιχνίδι για την ιστορία έληξε 2-1 με τους Ισπανούς να παίρνουν μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά. «Ήρωας» για τους Ισπανούς έγινε ο Μερίνο, ο οποίος στο 120ο λεπτό με τρομερή κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Όλμο άνοιξε το σκορ για τη «Φούρια Ρόχα», ενώ ο Βιρτζ στο 90' ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση.