Κουκουρέγια για το χέρι στο Ισπανία - Γερμανία: «Κατουρήθηκα πάνω μου»

Το χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια

i

© PrtScr

Κουκουρέγια για το χέρι στο Ισπανία - Γερμανία: «Κατουρήθηκα πάνω μου»

Ο Μαρκ Κουκουρέγια πήρε θέση για την περιβόητη φάση με το χέρι στο Ισπανία - Γερμανία.

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Ιουλίου του 2024. Τότε διεξήχθη ο προημιτελικός αγώνας Ισπανίας - Γερμανίας. Μετά το γκολ του Ντάνι Όλμο στο 51' και την ισοφάριση του Φλόριαν Βιρτζ στο 89', ο αγώνας πήγε στην παράταση και το δεύτερο ημίχρονο αυτής ξεκίνησε με μία αμφιλεγόμενη φάση.

Στο 107ο λεπτό, η Γερμανία ζήτησε πέναλτι για ένα χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια, εντός περιοχής μετά από σουτ του Τζαμάλ Μουσιάλα. Ωστόσο, ο Άντονι Τέιλορ, ο διαιτητής του γηπέδου, και ο VAR, Στιούαρτ Άτγουελ, ήταν ξεκάθαροι: Κανένα πέναλτι!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και η Ισπανία κατέληξε να κερδίσει με κεφαλιά του Μίκελ Μερίνο στο 119ο λεπτό και παράλληλα να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τέταρτο τίτλο της στο Euro. 

Μερικούς μήνες μετά, η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA ενημέρωσε τους διεθνείς διαιτητές ότι υπήρχε ένα λάθος σε αυτό το παιχνίδι και θα έπρεπε να είχε καταλογισθεί πέναλτι και ο πρωταγωνιστής αυτής της φάσης, παραχώρησε συνέντευξη στην «Gazzetta Dello Sport» και αποκάλυψε πως είχε φοβηθεί πάρα πολύ μη δείξει ο διαιτητής «άσπρη βούλα».

«Θεέ μου, φοβήθηκα πολύ. Κατουρήθηκα πάνω μου. Κοίταξα τον διαιτητή και ήταν σίγουρος ότι δεν υπάρχει πέναλτι. Είπα στον εαυτό μου να ηρεμήσει, αλλά ηρέμησα πραγματικά μόνο όταν συνεχίστηκε το παιχνίδι. Τώρα έρχονται και λένε ότι ήταν πέναλτι, γιατί; Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός αμυντικός.