Δεν ήταν Γάλλοι: Ποιοι και γιατί αποδοκίμαζαν τον Κουκουρέγια σε κάθε επαφή του με την μπάλα

Φωτ. IMAGO

Δεν ήταν Γάλλοι: Ποιοι και γιατί αποδοκίμαζαν τον Κουκουρέγια σε κάθε επαφή του με την μπάλα

Sportal newsroom 09:12 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 10.07.2024

Ο Κουκουρέγια πέρασε μια νύχτα που άκουγε μονίμως αποδοκιμασίες. Σε κάθε του προσπάθεια, σε κάθε του επαφή με την μπάλα.

Η Ισπανία πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του EURO 2024 και περιμένει απόψε να μάθει τον αντίπαλό της μεταξύ της Ολλανδίας και της Αγγλίας. Οι παίκτες του Ντε Λα Φουέντε με ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Γαλλία κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 και θέλουν να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Οι Γαλικιανοί που θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό και οι Γάλλοι που θέλουν Ζιντάν αντί Ντεσάν!
SPORTAL ORIGINALS

23:55 - 09.07.2024

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Οι Γαλικιανοί που θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό και οι Γάλλοι που θέλουν Ζιντάν αντί Ντεσάν!

Όλοι Euro για τον ημιτελικό της Τρίτης στο Euro 2024 ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από την Allianz Arena του Μονάχου και τη Fan Zone στο Ντίσελντορφ. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Βασικό στέλεχος της πορείας της Ισπανίας έως εδώ είναι και ο Κουκουρέγια, ο αριστερός μπακ της Τσέλσι ο οποίος είναι από τους καλύτερους και πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της χώρας του. Αλλά και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών.

«Ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου» ή μήπως όχι; | Sportal EXPLAINER
SPORTAL ORIGINALS

16:37 - 06.07.2024

«Ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου» ή μήπως όχι; | Sportal EXPLAINER

Η απόφαση του Άντονι Τέιλορ να μην καταλογίσει πέναλτι στο χέρι του Κουκουρέγια, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης του προημιτελικού του Euro 2024, προκάλεσε απορίες και «σήκωσε» συζητήσεις. Τι υπήρχε άραγε στο μυαλό του Άγγλου διαιτητή; Ο Σωτήρης Κωσταβάρας έχει την απάντηση!

Αφορμή; Το χέρι που έκανε στον προημιτελικό απέναντι στη Γερμανία, στην παράταση μάλιστα του αγώνα, για το οποίο οι Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι. Ένα πέναλτι που αν είχε δοθεί μπορεί τώρα στη θέση της Ισπανίας να ήταν η Γερμανία και να περίμενε τον μεγάλο τελικό.

Ο Κουκουρέγια ήταν βασικός στον χθεσινό ημιτελικό της Ισπανίας με τη Γαλλία και από το πρώτο δευτερόλεπτο κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα ακούγαμε έντονες αποδοκιμασίες στο γήπεδο. Με δεδομένο πως η Ισπανία έπαιζε με αντίπαλο τη Γαλλία, θα περίμενε κανείς πως οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που τα... είχαν με τον Κουκουρέγια, όμως δεν έβγαινε νόημα. Τι να τους... τσίμπησε τους Γάλλους και να τα είχαν συγκεκριμένα με τον Κουκουρέγια;

Τελικά εκείνοι που αποδοκίμαζαν στο Μόναχο τον Ισπανό αριστερό μπακ δεν ήταν άλλοι από τους Γερμανούς οι οποίοι βρίσκονταν στο γήπεδο. Γιατί η «Allianz Arena» δε βρίσκονταν μόνο Ισπανοί και Γάλλοι το βράδυ της Τρίτης. Ήταν και χιλιάδες Γερμανοί, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια πριν δουν τον προημιτελικό περιμένοντας πως θα είναι η ομάδα τους εκείνη που θα διεκδικεί πρόκριση στον τελικό.

Ως εκ τούτου, εκείνοι ήταν που αποδοκίμαζαν έντονα τον Κουκουρέγια κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα, καθώς ο μπακ της Τσέλσι αποτελεί... κόκκινο πανί για τους Γερμανούς φιλάθλους μιας και ήταν ο πρωταγωνιστής μιας φάσης στην οποία ένιωσαν πως αδικήθηκαν.