Στην κορυφαία 20άδα των Ευρωπαίων σκόρερ ο Κουλιεράκης!

Κουλιεράκης

i

© Intime

Στην κορυφαία 20άδα των Ευρωπαίων σκόρερ ο Κουλιεράκης!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:53 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 31.07.2024

Η ξεχωριστή διάκριση για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και η αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα για τη σεζόν 2024-25, όμως η πρόκριση δεν «κλείδωσε». Η ομάδα του Λουτσέσκου επικράτησε με 3-2 της Μπάνια Λούκα και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League θα κριθεί στη σημερινή (31/7) ρεβάνς της Βοσνίας.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ παρουσίασε τους αριθμούς και ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές ιστορίες, ενώ μάλιστα έγινε ιδιαίτερη μνεία στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη που έφτασε τα πέντε τέρματα στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα του επαναληπτικού αγώνα κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία για τον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη έπειτα από τρία χρόνια με το 3-2 επί της Μπόρατς στη Θεσσαλονίκη. Ο Δικέφαλος βρήκε τρία γκολ με κεφαλιά στο ίδιο ματς, ενώ ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έφτασε τα πέντε τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τα δύο που σημείωσε και μπήκε στην κορυφαία εικοσάδα όλων των εποχών του ΠΑΟΚ.

Τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές της πρώτης εικοσάδας του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι εν ενεργεία, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να βρίσκεται ήδη στην 3η θέση όλων των εποχών με 12 τέρματα, τον Αντρέ Βιεϊρίνια να είναι στην 5η με 10 και τον Στέφαν Σβαμπ στην 11η με 6 γκολ.

Η νίκη επί της Μπόρατς έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί που ήθελε τον ΠΑΟΚ να μην έχει επικρατήσει στις τρεις τελευταίες πρεμιέρες του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει, αφού ηττήθηκε από την Μποέμιανς στις 3 Αυγούστου 2021 με 2-1, από τη Λέφσκι Σόφιας με 2-0 στις 21 Ιουλίου 2022 και πέρσι – στις 27 Ιουλίου 2023 – υπήρξε λευκή ισοπαλία με την Μπεϊτάρ.

Αυτή είναι η 16η διαδοχική χρονιά που ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις του μέσα στον Ιούλιο, ή νωρίς τον Αύγουστο. Η έναρξη αυτής της “διαδικασίας” έγινε στις 30 Ιουλίου 2009 στο Βαλερέγκα – ΠΑΟΚ 1-2, όταν ο Δικέφαλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι νωρίτερα από τον Αύγουστο.

Από τότε μπαίνει νωρίς στη διαδικασία των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τις 11 πρεμιέρες του να έχουν γίνει Ιούλιο και τις πέντε τον Αύγουστο. Αυτή ήταν η 11η για τον μήνα Ιούλιο και μόλις η 6η του ως γηπεδούχος στο σύνολο των 16 πλέον αναμετρήσεων του.

Αυτή είναι η έβδομη χρονιά που βρίσκεται στα προκριματικά του Champions League, με την πρώτη του 2004-05 να κρίνεται με μηδενισμό απέναντι στη Μακάμπι στο πρώτο ματς και να μπαίνει πάλι το 2010-11 με αντίπαλο τον Άγιαξ (1-1 στην Ολλανδία και 3-3 στη Θεσσαλονίκη).

Το 2013-14 η τιμωρία της Μέταλιστ οδήγησε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στη φάση των Play Offs του Champions League, όπου έμεινε εκτός από την Σάλκε με 1-1 στη Γερμανία και ήττα 3-2 στην Τούμπα. Ακολούθησε ο Άγιαξ το 2016-17 στον γ’ προκριματικό με 1-1 στην Ολλανδία και ήττα 2-1 στη Θεσσαλονίκη.

Το 2018-19 έκανε δύο προκρίσεις και έφτασε στα Play Offs για δεύτερη φορά. Απέκλεισε τη Βασιλεία με νίκη 2-1 στην Τούμπα και στην Ελβετία (3-0), ενώ στη συνέχεια επικράτησε με 3-2 της Σπάρτακ Μόσχας στη Θεσσαλονίκη και πήρε 0-0 στη Ρωσία. Στα Play Offs πήρε ισοπαλία 1-1 στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα και ηττήθηκε με 4-1 στην Τούμπα.

Το 2019-20 ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε σε προκριματικά Champions League, όπου πάλι βρήκε μπροστά του τον Άγιαξ και την ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα, ακολούθησε η ήττα με 3-2 στην Ολλανδία».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!