Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων
i

© Intime

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων

Ο φόβος της μητέρας του που τον οδήγησε στο τένις, η μεγάλη απόφαση μόλις στα 14 του χρόνια, η ευκαιρία που άρπαξε από τα μαλλιά και η σκληρή δουλειά που έφερε τη... δικαίωση.

Με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη το 2012, ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο σε όλους τους τομείς. Ο Δικέφαλος του Βορρά έγινε ένα πανίσχυρο κλαμπ, το οποίο έδωσε βάση στα παιδιά του και στην επόμενη μέρα. Η πιο επικερδής επένδυση του ισχυρού άνδρα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, είναι δίχως αμφιβολία αυτή που έχει γίνει στις ακαδημίες του συλλόγου.

Η πώληση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη ήρθε για να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά αυτό το συμπέρασμα, αποτελώντας μάλιστα το πιο τρανταχτό παράδειγμα. Ο 20χρονος στόπερ είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές ώρες κι επίσημα, θα φορέσει τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ.

Ο ίδιος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με απολαβές άνω του ενός εκατομμυρίου, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει και 20% μεταπώλησης από ενδεχόμενη πώληση του ποδοσφαιριστή στο μέλλον.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα λάβουν αρχικά 12 εκατομμύρια ευρώ από τους Γερμανούς και στη συνέχεια θα μπουν στα ταμεία τους άλλα τρία εκατομμύρια ως μπόνους.

Μάλιστα, αυτό το ποσό θα κάνει τον Κουλιεράκη την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας τα 11 εκατομμύρια που έδωσε η Νόριτς για την απόκτηση του Χρήστου Τζόλη.

Το 10άρι που έπαιζε τένις και μετατράπηκε σε βράχο της άμυνας

Ο Κουλιεράκης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία «Καλτσέτο» στα Χανιά, όπου και γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2003. Ο αριστεροπόδαρος αθλητής είχε... έρωτα με τον βασιλιά των σπορ και σε νεαρή ηλικία αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος.

«Απέναντί του» είχε τη μητέρα του, η οποία δεν ήθελε ο γιος της να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο καθώς φοβόταν. Έτσι, πήρε την απόφαση να τον στείλει στο τένις. Ο ίδιος δεν το αγάπησε και δεν δέθηκε ποτέ με αυτό το άθλημα. Σε μία παλαιότερη συνέντευξή του είπε χαρακτηριστικά: «Πάντα κάτι γινόταν και ως δια μαγείας, χωρίς να το επιδιώκω συνειδητά, δεν πήγαινα». Ήξερε πολύ καλά μέσα του πως το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του.

Το 2017, μόλις στα 14 του χρόνια, ο μικρός Κωνσταντίνος άφησε τον τόπο του, την αγαπημένη του Κρήτη, έφυγε από την οικογένειά του κι έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Στις ακαδημίες του Δικεφάλου αγωνίστηκε και ως αμυντικός χαφ, ενώ λίγους μήνες μετά, τη σεζόν 2018-19, γύρισε στη θέση του στόπερ. Τα προσόντα του ήταν σπάνια. Αριστεροπόδαρος, γρήγορος, δυνατός, με πολύ καλό αριστερό πόδι κι ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις μακρινές μεταβιβάσεις που δεν συναντάμε συχνά.

Από την άλλη, υπήρχαν πολλά πράγματα που χρειάστηκε -και χρειάζεται ακόμα- να βελτιώσει. Όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές άλλωστε. Ο «Κούλιε» φαίνεται πως έχει... εμμονή με την σκληρή δουλειά κι αυτό έχει αποτυπωθεί στον αγωνιστικό χώρο τους τελευταίους μήνες.

Η εξέλιξή του είναι τεράστια και το ενδιαφέρον της Βόλφσμπουργκ αποτέλεσε την απόλυτη... δικαίωση. Ο Κρητικός στόπερ από το πουθενά πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του, κερδίζοντας με το σπαθί του την απεριόριστη εκτίμηση του Ράζβαν Λουτσέσκου. Έκανε λάθη αρκετά και σε μερικές περιπτώσεις πήγε να γίνει μοιραίος, όμως έμαθε από αυτά, έβαλε κάτω το κεφάλι, έκλεισε τα αυτιά του και προπονήθηκε σκληρά, με αποτέλεσμα πλέον να μιλάμε για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της χώρας μας.

Φεύγει από την Τούμπα πρωταθλητής, βάζοντας ένα ονειρικό κερασάκι στην τούρτα

Η σεζόν 2023-24 αποδείχτηκε η πιο καθοριστική για την εξέλιξή του. Στο πλευρό του Κεντζιόρα έκανε τη διαφορά κι από μικρός έγινε... άνδρας. Συνολικά κατέγραψε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε τέσσερα γκολ κι αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη για την πορεία στην Ευρώπη, μέχρι και τα προημιτελικά του Conference League.

Το φινάλε της χρονιάς τον βρήκε πρωταθλητή Ελλάδας και... περιζήτητο. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις δεν περάσαν απαρατήρητες, με το ενδιαφέρον της Μίλαν και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να βρίσκεται μόνιμα στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας.

Φέτος, ο «Κούλιε» το έπιασε από εκεί που το άφησε. Ηγήθηκε της προσπάθειας του Δικεφάλου με φόντο την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και κατάφερε να κάνει αρκετό «θόρυβο», πραγματοποιώντας κάτι παραπάνω από εκπληκτικές και ηγετικές εμφανίσεις. Σε μόλις τέσσερις συμμετοχές κόντρα σε Μπάνια Λούκα και Μάλμε, πρόλαβε και βρήκε δίχτυα τρεις (!) φορές.

Με το τελευταίο του γκολ μάλιστα κόντρα στους Σουηδούς στη ρεβάνς της Τούμπας, να μπαίνει στην υποψηφιότητα -εκτός απροόπτου- για το περίφημο βραβείο «Πούσκας».

Μπορεί η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να απέτυχε ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως είναι σίγουρο πως αυτό το καλοκαίρι ο Κουλιεράκης δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Το ταξίδι για τον ίδιο στο κορυφαίο επίπεδο τώρα ξεκινάει και στο χέρι του είναι να γράψει ιστορία...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!