Τι δουλειά έχει ο Κούλης Δουρέκας στην ομάδα ενός πρίγκιπα και διάδοχου του θρόνου;

Ο Κούλης Δουρέκας

i

© Intime

Τι δουλειά έχει ο Κούλης Δουρέκας στην ομάδα ενός πρίγκιπα και διάδοχου του θρόνου;

Sportal newsroom 19:20 - 14.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 14.07.2024

Στη Σαουδική Αραβία ταξίδεψε ο Κούλης Δουρέκας, ο οποίος αναλαμβάνει τις τύχες της NEOM Sports Club. Μίας ομάδας που αποτελεί το φιλόδοξο πρότζεκτ του πρίγκιπα, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

Στις 5 Ιουνίου 2023, το Υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι το ποδοσφαιρικό Κλαμπ Αλ Σουκόρ θα μετατραπεί σε εταιρεία και θα ανήκει στη NEOM. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 24 Δεκεμβρίου 2023, ο σύλλογος άλλαξε το όνομά του σε NEOM Sports Club. Ένα κλαμπ το οποίο αποτελεί το φιλόδοξο πρότζεκτ του πρίγκιπα και διάδοχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

Σε αυτό το πρότζεκτ θα βρίσκεται μπροστάρης ο Κούλης Δουρέκας, ο οποίος και ανακοινώθηκε από τον σύλλογο ως ο νέος αθλητικός διευθυντής. Το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Νότιγχαμ Φόρεστ ετοιμάζεται να «κουβαλήσει» την ημιεπαγγελματική ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας στην πρώτη και απο εκεί στους τίτλους.

«Έχω περάσει 5 ξεχωριστά χρόνια με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και είμαι απίστευτα ευγνώμων στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη και τον κ. Μιλτιάδη Μαρινάκη για την πίστη τους σε μένα και την υποστήριξη που μου πρόσφεραν κατά τη διάρκεια της θητείας μου τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στη Νότιγχαμ.

Ονειρευόμασταν να επιστρέψουμε στην Πρέμιερ Λιγκ και πετύχαμε αυτό το όνειρο μετά από 23 δύσκολα χρόνια. Οι αφοσιωμένοι παίκτες, οι προπονητές, το τεχνικό επιτελείο και το διοικητικό επιτελείο που ήταν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια κατέστησαν δυνατό αυτό το επίτευγμα. Το πιο σημαντικό, οφείλουμε αυτή την επιτυχία στους εξαιρετικούς οπαδούς μας, που καλωσόρισαν την οικογένειά μου και εμένα στο Νότιγχαμ.

Είμαι βαθιά ευγνώμων για την αμέριστη υποστήριξή τους. Καθώς προχωράω σε νέες προκλήσεις, θα αγαπώ πάντα τη Νότιγχαμ Φόρεστ και θα έχω για πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για τον Ολυμπιακό», ανέφερε χθες ο Δουρέκας στην ανακοίνωση της αποχώρησής του απο τη Φόρεστ. Και πριν κλείσει ένα 24ωρο ήρθε και το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Μία μέρα αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή (14/7), η ΝΕΟΜ Sports Club έκανε επίσημη τη συνεργασία της με το στέλεχος, παρουσιάζοντας μάλιστα το πλούσιό του βιογραφικό στα social media. Η ίδια η ομάδα ευχήθηκε και καλή επιτυχία στον κ. Δουρέκα, με το ποστάρισμα να αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Η ΝΕΟΜ ανακοινώνει τον Κυριάκο Δουρέκα ως τον νέο της αθλητικό διευθυντή. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία».