Σκληρό «χτύπημα» Κούμαν για τη μεταγραφή του Μπέργκβαϊν στην Αραβία: «Αν είσαι 26 τα λεφτά δεν είναι το παν»

Ρόναλντ Κούμαν

i

Ρόναλντ Κούμαν/©Intime

Σκληρό «χτύπημα» Κούμαν για τη μεταγραφή του Μπέργκβαϊν στην Αραβία: «Αν είσαι 26 τα λεφτά δεν είναι το παν»

Κώστας Τόπας 15:43 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 03.09.2024

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για την απόφαση του Στίβεν Μπέργκβαϊν να αφήσει την Ευρώπη και να ενταχθεί σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν διστάζει να μιλήσει με σκληρά λόγια στις δηλώσεις και ειδικά μετά από τόσα χρόνια στην καριέρα του έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει. Η ομάδα της εθνικής Ολλανδίας ετοιμάζεται να παίξει με τη Βοσνία και τη Γερμανία, αλλά ο 61χρονος τεχνικός βρήκε χρόνο ώστε να κατακεραυνώσει τον Στίβεν Μπέργκβαϊν, ο οποίος αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στη Σαουδική Αραβία.

Το θέμα της αποχώρησης ποδοσφαιριστών για τη Σαουδική Αραβία συνεχίζει να είναι αμφιλεγόμενο παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν ήδη αποφασίσει να ξεκινήσουν αυτή την περιπέτεια. Ο Τόνι Κρόος ήταν μία από τις «φωνές» που επέκριναν την έλλειψη φιλοδοξίας όσων αποχωρούσαν για την Σαουδική Αραβία, ειδικά όταν αυτό συνέβη στην περίπτωση του Γκάμπρι Βέιγκα. Τώρα ήταν σειρά του Κούμαν να συνεχίσει την κριτική, μετά την μεταγραφή του Μπέργκβαϊν στην Αλ Ιτιχάντ.

«Πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία σε ηλικία 26 ετών. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει να κάνει με αθλητικές φιλοδοξίες», ξεκίνησε λέγοντας πολύ σκληρά ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος πρόσθεσε: «Οι πόρτες του στην εθνική Ολλανδίας είναι κλειστές. Αλλά μάλλον ξέρει τι θα του έλεγα αν ερχόταν».

Για τον Ρόναλντ Κούμαν, ο Μπέργκβαϊν, αν και είχε υποστηρικτικό ρόλο στην εθνική της Ολλανδίας, δεν μπορεί να είναι ξανά μέλος της ομάδας όσο είναι προπονητής. Και πολλοί πιστεύουν ότι οι παίκτες που αποφασίζουν να μεταβούν στη Σαουδική Αραβία, επειδή έχουν πειστεί με χρήματα δεν έχουν τη σωστή νοοτροπία. Ένα δίλημμα που δεν έχει τέλος. 

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!