Οργισμένος με τη διαιτησία ο Κούμαν: «Το VAR καταστρέφει το ποδόσφαιρο»

Ο Ρόναλντ Κούμαν

i

© Imago

Οργισμένος με τη διαιτησία ο Κούμαν: «Το VAR καταστρέφει το ποδόσφαιρο»

Sportal newsroom 09:54 - 11.07.2024

Έξαλλος με τη διαιτησία του Φέλιξ Τσβάιερ ήταν ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος στάθηκε στο πέναλτι που δόθηκε στον αγώνα Ολλανδία - Αγγλία.

Ένα γκολ του Γουότκινς στο φινάλε του αγώνα Ολλανδία - Αγγλία ήταν αυτό που έστειλε τη δεύτερη στον μεγάλο τελικό του UEFA Euro 2024. Ωστόσο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με έντονα παράπονα από πλευράς «οράνιε», για τη διαιτησία του Φέλιξ Τσβάιερ.

Αφορμή στάθηκε το πέναλτι που δόθηκε στον Χάρι Κέιν, με το οποίο τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στην εν λόγω φάση ο Ντούμφρις σήκωσε το πόδι του ψηλά, εκείνο του Κέιν συγκρούστηκε με το δικό του και ο ρέφερι - έπειτα από παρέμβαση VAR - έδειξε τη λευκή βούλα. Από πλευράς Ολλανδών, λοιπόν, τονίζεται πως ο άσος της Μπάγερν Μονάχου απλά κουτούλησαν με τον αμυντικό και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να δοθεί παράβαση.

Αυτό υποστήριξε και ο Κούμαν στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, λέγοντας πως κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Μάλιστα, ο προπονητής των «οράνιε» τα «έχωσε» και στο VAR, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί αιτία για την καταστροφή του ποδοσφαίρου. «Κατά τη γνώμη μου, δεν θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. (Ο Κέιν) κλώτσησε την μπάλα και τα παπούτσια των δύο αγγίχτηκαν μεταξύ τους. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και αυτό οφείλεται στο VAR. Πραγματικά καταστρέφει το ποδόσφαιρο», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ομάδας.

Ο ίδιος παράλληλα υποστήριξε πως το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι που τον πλήγωσε πολύ. «Είμαι απογοητευμένος για το τελικό αποτέλεσμα γιατί ξεκίνησε καλά για εμάς. Η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι εμείς ήμασταν η καλύτερη ομάδα συνολικά στα τελευταία 20 λεπτά. Επιτεθήκαμε περισσότερο από την Αγγλία. Και ξαφνικά, ήρθε το μεγάλο γκολ. Όλα είχαν τελειώσει. Είναι δύσκολο να αποδεχτείς κάτι τέτοιο», είπε συγκεκριμένα ο Κούμαν, ο οποίος μίλησε και για το μέλλον της ομάδας λέγοντας πως:

«Πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι ικανή για περισσότερα, και υπάρχουν παίκτες που θα παίξουν μαζί μας στο μέλλον. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν επειδή δεν ήταν σε φόρμα. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες πτυχές, αλλά ήμασταν πολύ κοντά στον τελικό. Μακάρι να τους δω να παίζουν σε έναν τελικό, αλλά τώρα δεν έγινε. Και λυπάμαι πολύ για αυτό».