Ποια Βραζιλία και ποια Αργεντινή - Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέβασε την Πορτογαλία στην κορυφή!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

i

©intime

Ποια Βραζιλία και ποια Αργεντινή - Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέβασε την Πορτογαλία στην κορυφή!

Γιώργος Σακελλαρίου 20:00 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 23.09.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας στην πρώτη θέση με τους περισσότερους ακόλουθους στο instagram.

Θα περίμενε κανείς να είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Μία εθνική που έχει οπαδούς σε όλο τον πλανήτη.

Το ίδιο και η Βραζιλία, η οποία έχει και μεγάλο πληθυσμό. Ή να είναι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Η Γερμανία, η Ισπανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία που επίσης έχουν αρκετό πληθυσμό. Κι όμως. Η δύναμη του Κριστιάνο Ρονάλντο και η απήχηση που έχει είναι πρωτοφανής. Σε σημείο που η εθνικής Πορτογαλίας των περίπου 11 εκατ. ευρώ κατοίκων, έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο instagram. Ναι, περισσότερους κι από τους κατοίκους της!

Η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, λοιπόν, ξεπέρασε το προφίλ της εθνικής Βραζιλίας στο instagram και είναι στην κορυφή της κατάταξης των εθνικών ομάδων με τους περισσότερους ακόλουθους στο συγκερκιμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το προφίλ της πορτογαλίας (@portugal) είχε αύξηση 1,9 εκατομμυρίων ακολούθων στο instagram το 2024, φτάνοντας τα 18,4 εκατομμύρια συνολικά, ενώ το προφίλ της Βραζιλίας (@cbf_futebol) έχει 17,7 εκατομμύρια ακόλουθους στην εφαρμογή.

H εθνικής Αγγλίας, που παραμένει χωρίς τίτλο σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 1966, πρόσθεσε 1,89 εκατομμύρια followers φέτος. Σε αναλογία οι πρωταθλητές αύξησης ακολούθων στο Instagram το 2024 είναι η Πορτογαλία με +12% και η Ελβετίαμε +42%!

Ασφαλώς ο κύριος παράγοντας στην ανάπτυξη της Πορτογαλίας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε πρόσφατα τον εντυπωσιακό αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου ακολούθων στους λογαριασμούς του στο Instagram, στο Facebook, στο X, στο YouTube, στο Kuaishou και στο Weibo.

Τα εννέα από τα δέκα δημοσιεύματα της πορτογαλικής ομάδας στα social, με την μεγαλύτερη συμμετοχή στο προφίλ, φυσικά δεν χρειάζεται και ερώτημα. Είχαν πρωταγωνιστή τον CR7.

Εκτός από τους ακόλουθους στο Instagram, η Πορτογαλία ήταν επίσης αυτή με τη μεγαλύτερη αφοσίωση, με 158 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις σε περισσότερες από 1.000 δημοσιεύσεις. Στα μισά από τα μηνύματα πρωταγωνιστής ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Απλά να σημειώσουμε ότι η Αργεντινή του Μέσι έχει 14,7 εκατ. και είναι στην τρίτη θέση. Τέταρτη είναι η Αγγλία με 12,3 εκατ., ακολουθεί η Γερμανία στο instagram με 7,3 ακόλουθους. Η Ιταλία είναι στα 6,5 εκατ. και τον ίδιο αριθμο έχει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία.