O Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πληρούσε τα πρότυπα του Τεν Χαχ, σύμφωνα με τον Στιβ ΜαΚλάρεν
i

©imago

O Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πληρούσε τα πρότυπα του Τεν Χαχ, σύμφωνα με τον Στιβ ΜαΚλάρεν

Νεφέλη Μπισμπίκη 11:46 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 25.09.2024

Πριν λίγο καιρό, ο Έρικ Τεν Χαχ δεχόταν έντονη κριτική και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ένας εκ των οποίων πέταξε τα βέλη του προς τον Ολλανδό. Τώρα όμως, ο πρώην βοηθός του, έσπευσε να τον υπερασπιστεί.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αναφερθεί επανειλημμένα στον Έρικ Τεν Χαχ και όχι για να τον επαινέσει. Ο τρόπος ο οποίος έφυγε από την δεύτερη φορά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι γνωστός και είχε άδοξο τέλος. Οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά και ειδικά μετά από την αμφιλεγόμενη συνέντευξη του Πορτογάλου στον Πιρς Μόργκαν το 2022, αυτό έγινε περισσότερο εμφανές.

Τα σχόλια για τον Τεν Χαχ και την τακτική του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις τελευταίες εβδομάδες, ήταν πολλά, με τον Ρονάλντο και τον Ολλανδό προπονητή να ανταλλάσσουν πυρά μεταξύ τους. Ο Στιβ ΜαΚλάρεν , ο οποίος εργάστηκε ως βοηθός του τις δύο πρώτες σεζόν στους «κόκκινους διαβόλους», θέλησε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του, σε συνέντευξη του στην Telegraph.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν μπορούσα να κατηγορήσω την προσέγγισή του. Πραγματικά το χειρίστηκε πολύ καλά. Είπα εκείνη τη στιγμή ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μπει. Αυτό φάνηκε στον τρόπο που χειρίστηκε την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Τεν Χαχ μπήκε με καθορισμένα πρότυπα. Έθεσε κανόνες. Όρισε τον τρόπο παιχνιδιού. Κι αν δεν έτρεχες, δεν έπαιζες. Ήταν άκαμπτος σε αυτό. Που είναι οι Ολλανδοί. Ήξερε ότι ήταν αυτό που χρειαζόταν. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ευελιξία ».

«Αυτό έπρεπε να κάνεις – αλλιώς δεν έπαιζες. Και ανέλαβε τον Ρονάλντο πολύ σωστά. Άλλοι προπονητές προσπάθησαν να προσαρμοστούν. Ο Έρικ δεν ένιωσε ότι ήταν απαραίτητο να το κάνει αυτό. Ο Ραλφ Ράνγκνικ είχε προσπαθήσει και δεν τα κατάφερε και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ το ίδιο. Έτσι, ο Τεν Χαχ χρησιμοποίησε τα όπλα του και ανέπτυξε άλλους παίκτες», πρόσθεσε ο ΜαΚλάρεν.