Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποκάλυψε το μυστικό της Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση της κορυφής - Οι ατάκες για Εμπαπέ, Κρόος

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποκάλυψε το μυστικό της Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση της κορυφής - Οι ατάκες για Εμπαπέ, Κρόος

Νεφέλη Μπισμπίκη 18:46 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 10.09.2024

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο αναφέρθηκε στο μεγαλείο της Ρεάλ Μαδρίτης και στον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποκάλυψε ποιο είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League.

Στο τελευταίο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δήλωσε ότι η συνεχής ανωτερότητα της βασίλισσας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν οφείλεται στην τύχη, όπως πολλοί υπονοούν, αλλά σε συνδυασμό στρατηγικής, νοοτροπίας και προετοιμασίας.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο τύπος της ομάδας που δεν τα παρατάει υπό πίεση», σχολίασε ο Κριστιάνο και πρόσθεσε: «Ο κόσμος λέει ότι είναι τυχερή στο Champions League, αλλά δεν είναι τύχη, είναι μυαλό. Είναι όλοι προετοιμασμένοι γι’ αυτές τις στιγμές. Όταν οι μεγάλες ομάδες παίζουν εκεί, η πίεση τους λυγίζει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην ιστορία του ποδοσφαίρου και με την έλευση παικτών φέτος όπως ο Εμπαπέ, η ομάδα θα συνεχίσει να είναι μια από τις πιο δυνατές τον κόσμο».

Ο Κριστιάνο θυμήθηκε επίσης με αγάπη την εποχή του στη Ρεάλ Μαδρίτης: « Κέρδισα πολλά τρόπαια με τη Μαδρίτη, κέρδισα τα πάντα. Ήταν χαρά να παίξω εκεί για εννέα σεζόν και να κερδίσω τέσσερα Champions League. Λατρεύω τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο Πορτογάλος άσος σκέφτηκε επίσης την πίεση που ένιωθε όταν έφτασε στον σύλλογο κι ενώ ήταν ο πιο ακριβός παίκτης εκείνη την εποχή: «Ήταν πίεση, αλλά πίστευα στον εαυτό μου. Ήξερα ότι θα έγραφα ιστορία γιατί πιστεύω στο ταλέντο μου. Ήταν μια πρόκληση και μου αρέσει να αποδεικνύω ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος. Ήμουν πολύ χαρούμενος στη Μαδρίτη».

Ο Ρονάλντο στη συνέχεια εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Εμπαπέ θα τα πάει περίφημα στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Έχει μεγάλο ταλέντο και το έχει ήδη δείξει. Η δομή του συλλόγου είναι σταθερή, έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή και ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεθ είναι εκεί πολλά χρόνια. Ο Εμπαπέ έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα, ανταγωνιζόμενος σπουδαίους παίκτες όπως οι Χάαλαντ, Μπέλιγχαμ και Γιαμάλ».

Σε ό,τι αφορά τη… μακροζωία στο σημερινό ποδόσφαιρο, έφερε τον πρώην συμπαίκτη του Πέπε και τον ίδιο ως παράδειγμα για να αποκαλύψει το μυστικό του πώς να φτάσεις, παρά την ηλικία, σ’ ένα καλό επίπεδο: «Όταν φτάσεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία, το κλειδί είναι το μυαλό σου. Αν φέρεσαι καλά στο σώμα σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα σε σέβεται. Ο Πέπε κι εγώ είμαστε ένα καλό παράδειγμα, φροντίζουμε καλά τον εαυτό μας κι αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά τον Κρόος, θα μπορούσε να παίξει περισσότερα χρόνια σε καλό επίπεδο αλλά σέβομαι την απόφαση που πήρε ο Γερμανός».