Η UEFA τίμησε τον Κριστιάνο για ένα ρεκόρ που μόνο ένας παίκτης μπορεί να ελπίζει να σπάσει

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

PrtScr

Η UEFA τίμησε τον Κριστιάνο για ένα ρεκόρ που μόνο ένας παίκτης μπορεί να ελπίζει να σπάσει

Κώστας Τόπας 09:23 - 30.08.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βραβεύτηκε από την UEFA για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League. Ενα ρεκόρ που μόνο ένας ποδοσφαιριστής ελπίζει να «σπάσει».

Μόνο ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος μετράει 94 γκολ στο Champions League, είναι σε θέση να κλείσει τη διαφορά που έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο των 140 γκολ, ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA.

Αν και ο Πορτογάλος βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια, θα είναι δύσκολο για τον Πολωνό να πετύχει 46 γκολ στο υπόλοιπο της καριέρας του, όσο κι αν την παρατείνει. Ο Λιονέλ Μέσι, δεύτερος με 129, επίσης δεν μετράει πλέον γιατί στα 37 του πλέον παίζει στο MLS. Στο πλαίσιο αυτό, η UEFA διέκρινε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο γκαλά της κλήρωσης του Champions League με το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Για μένα είναι χαρά που βρίσκομαι εδώ, αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά για μένα. Το Champions League είναι το καλύτερο και τα ρεκόρ μιλούν από μόνα τους. Ήταν τεράστια απόλαυση να παίζω στο Champions League. Κέρδισα πολλές φορές και σκόραρα Πολλά γκολ μου φέρνει υπέροχες αναμνήσεις», σχολίασε ο Πορτογάλος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρώην επιθετικός της Σπόρτινγκ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους έχει πετύχει 140 γκολ σε 183 αγώνες Champions League. Έχει 11 γκολ μπροστά από τον Λιονέλ Μέσι και 46 μπροστά από την τρίτη θέση, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στην κορυφή του πίνακα.

Ο Κριστιάνο ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Champions League σε επτά διαφορετικές σεζόν, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη, από τα οκτώ γκολ που σημείωσε στη θριαμβευτική σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2007/08 έως τα 15 που σημείωσε όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της. 2017/18.

Κατέχει επίσης το ρεκόρ για γκολ σε μία σεζόν Champions League, με 17 γκολ το 2013/14, συμπεριλαμβανομένου ενός στη νίκη στην παράταση εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό.

Επίσης, ο «CR7» κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σερί σκοραρίσματος στο Champions League, έχοντας σκοράρει σε 11 συνεχόμενους αγώνες από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018. Ο Ρονάλντο έχει επίσης πετύχει οκτώ χατ-τρικ στο Champions League.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!