Με το ανάποδο ψαλίδι, ο Οσίμεν «άγγιξε» το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο

Ο Βίκτορ Οσίμεν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Με το ανάποδο ψαλίδι, ο Οσίμεν «άγγιξε» το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο

Κώστας Τόπας 11:57 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 21.10.2024

Ο Βίκτορ Οσίμεν πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς με τη Γαλατασαράι, καθώς απογειώθηκε στα 2,38 μέτρα για να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι και με αυτόν τον τρόπο πλησίασε το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Βίκτορ Οσίμεν παραμένει ο τρομακτικός επιθετικός που απείλησε τα προηγούμενα τις άμυνες της Serie A με τη Νάπολι. Ο Νιγηριανός έχει ήδη τρία γκολ και τέσσερις ασίστ στα πέντε παιχνίδια του που έπαιξε με τη Γαλατασαράι μετά την υπογραφή «βόμβα» στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου με την τουρκική ομάδα.

Επιπλέον, το τελευταίο του γκολ δεν άργησε να γίνει viral και να κάνει τον γύρο του κόσμου λόγω της θεαματικής φύσης του. Με το σκορ να είναι στο 2-0 για την Γαλατασαράι κόντρα στην Αντάλιασπορ, ο Νιγηριανός επιθετικός σηκώθηκε στον αέρα πάνω από δύο μέτρα για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, με ανάποδο ψαλίδι.

Το συγκεκριμένο τέρμα που σημείωσε ο Νιγηριανός διεθνής επιθετικός κόντρα στην Αντάλιασπορ στη Super Lig, έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα δύο γκολ με ανάποδο ψαλίδι στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που ξεπέρασε το όριο ύψους 2,30 μέτρων.

Ο Οσίμεν χρειάστηκε να πηδήξει στα 2,32 μέτρα για να σκοράρει με αυτόν τον θεαματικό τρόπο κι έτσι πλησίασε το γκολ του Πορτογάλου αστέρα, Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος απογειώθηκε στα 2,38 μέτρα στον προημιτελικό αγώνα του Champions League της σεζόν 2017-2018 όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τη Γιουβέντους με 3-0.

Παρόλο που ο 25χρονος επιθετικός της Γαλατασαράι έφτασε στα 2,32 μέτρα ύψος κατά τη διάρκεια της σέντρας, ήταν πολύ κοντά στο γκολ που σημείωσε από τα 2,38 μέτρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο είναι το γκολ με το μεγαλύτερο άλμα ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα, ο Ικάρντι και ο Οσίμεν αποτελούν ένα «καυτό» επιθετικό δίδυμο στη Γαλατασαράι. Ο Μάουρο Ικάρντι έφτασε τα 60 γκολ στην περιπέτειά του σε μόλις δύο σεζόν στη Γαλατασαράι και στόχος του είναι να ξεπεράσει το ρεκόρ του Χάγκι που ήταν ο υψηλότερος ξένος σκόρερ στην ιστορία του τουρκικού συλλόγου.

«Στην πραγματικότητα, ήθελα να το δοκιμάσω την πρώτη φορά, αλλά ο αντίπαλος με πρόλαβε. Αν είχα προσπαθήσει και τον ακουμπούσα, θα ήταν ένα ελεύθερο λάκτισμα. άφησε την μπάλα να αναπηδήσει και ο αντίπαλος έπεσε πιο εύκολα», είπε μετά το εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε ο Οσίμεν.

Ο Osimhen δήλωσε ότι ονειρευόταν να πετύχει ένα τέτοιο γκολ εδώ και πολύ καιρό, «Ήταν σαν πύραυλος. Ενώ ο διαιτητής έλεγχε τη θέση, κοιτούσα τον Από. Οι συμπαίκτες μου ήρθαν σε μένα και με ρώτησαν, "Κι αν είναι οφσάιντ;" Είπα, "Μην ανησυχείς, θα δούμε ότι είναι γκολ». Ήταν όντως ένα πολύ καλό γκολ».